Gabriela Firea vrea amenzi mai mari pentru cei care nu elimina ambrozia

ambrozia

Ambrozia da mari batai de cap romanilor cu alergii in aceasta perioada, spitalele din Capitala dar si din tara inregistrand cazuri grave in fiecare zi.

Teoretic, proprietarii care nu elimina ambrozia de pe terenurile detinute risca amenzi intre 750 si 5000 de lei pentru persoane fizice, si intre 5000 si 20000 de lei pentru persoanele juridice, insa contraventiile aplicate sunt prea putine. Doar in Bucuresti au fost identificate 347 de terenuri cu ambrozie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, iese la atac si cere marirea amenzilor, insa daca ele nu sunt aplicate nu se va schimba absolut nimic.

„Pentru persoanele fizice, în aceste moment este un minim de 750 de lei şi un maxim de 5.000 de lei. Aşa cum spuneam, somaţie, notificare, şi direct amenda maximă de 5.000 de lei. În cazul persoanelor juridice avem un minim de 5.000 de lei şi maxim de 20.000 de lei. La fel, somaţie, notificare şi direct cuantumul maxim al amenzii (…) Propunearea mea este să transmitem rugămintea Guvernului de a modifica Legea 62 pe 2018 privind combaterea ambroziei, astfel încât să putem să triplăm minimum de la fiecare categorie. Practic, pentru persoane fizice minimum să fie 2.250 de lei, iar în cazul persoanelor juridice minimum să fie de 15.000 de lei, deci o triplare a amenzii minime”, a declarat Firea.”

In acest sezon au fost aplicate doar 43 de amenzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen + 17 =