Legea privind combaterea ambroziei a intrat in vigoare. Amenzile sunt imense!

Legea

Vara trecuta, unul dintre subiectele cele mai dezbatute, pe langa toaletarile de copaci din Bucuresti (se intelege ca si din sectorul 4), a fost cel legat de alergiile cauzate de ambrozie, o buruiana care se gaseste cam prin orice curte cu spatiu verde neingrijit din oras. La cateva luni bune de la discutii si dispute, iata ca in Monistorul Oficial a aparut Legea care sanctioneaza drastic proprietarii de terenuri care nu si le curata de ambrozie.

Actul normativ, mai exact Legea nr. 62/2018, a fost publicat vinerea trecuta in Monitorul Oficial, iar acum este in vigoare.

Ce se va intampla, la modul concret cu posesorii de terenuri care tin cont de prevederile legii? Vor primi amenzi imense.

Potrivit Legii 63.2018, orice persoana care detine un teren in Romania va fi obligata sa ia masuri pentru a distruge ambrozia, o buruiana ce creste de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lasate in paragina, dupa cum scriu cei de la DCNews.

Cei care nu se conformeaza pot primi amenzi ce pot ajunge pana la 5.000 de lei pentru persoane fizice si pana la 20.000 de lei pentru firme.

CITESTE SI: Primaria cauta cladiri si terenuri neingrijite in sectorul 4. Proprietarii ar putea plati impozite cu pana la 500% mai mari

Sursa: DCNews

1 Comment

 1. Cristina Antonie

  august 31, 2019 at 2:24 pm

  Bună ziua,

  Mă numesc Cristina Antonie si locuiesc pe Drumul Gilaului, nr 90-92, sc 1, ap 36, sector 4.
  Vă aduc la cunoștință că in apropierea blocului în care locuiesc există foarte multă ambrozie, proprietarii nu iau nicio măsură pentru a o extermina. Ambrozia se afla pe o proprietate privată locuită, chiar lângă editura Aramis.
  Specific că, atât eu cat si soțul meu suntem alergici la amvrozie, iar eu nu pot lua tratamentul contra alergiei deoarece sunt însărcinată in 6 săptămâni și tratamentul nu este indicat în sarcină.
  Vă rog luați măsuri de eradicarea acestei buruieni foarte dăunătoare Vă mulțumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 2 =