S-a lansat o noua aplicatie utila: DSU, pentru situatii de urgenta

DSU

Daca pana acum situatiile neprevazute ne luau prin surprindere si nu prea stiam cum sa reactionam, de acum incolo nu se va mai intampla. O aplicatie practica pentru mobil a fost lansata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) astazi, in premiera nationala. 

Aducand in acelasi loc informatii utile, alerte si educatie, aplicatia DSU pregateste populatia sa faca fata unor situatii de urgenta. Se poate instala gratuit si usor din Google Play sau Apple Store.

Concret, care este rolul acestei aplicatii?

  1. Informeaza, prin prezentarea celor mai noi stiri din domeniul situatiilor de urgenta, direct de la sursa. Utilizatorii vor fi informati de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, SMURD, Salvamont, Serviciile de Ambulanta, Inspectoratul General de Aviatie si vor primi stiri de ultima ora din domeniul situatiilor de urgenta furnizate de agentia de presa News.ro.
  2. Alertare– aplicatie transmite alerte meteo, drumuri blocate, inundatii etc. din toata tara. Doar in aceasta sectiune pot fi regasite toate alertele legate de situatii de urgenta, la un loc.
  3. Raportare– martorii unor situatii de urgenta pot transmite catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, in aceasta sectiune, poze si filme de la fata locului pentru a ajuta echipele de interventie. Aceasta operatiune nu inlocuieste apelul la 112, doar il completeaza!
  4. Invatare– aplicatia vine in sprijinul utilizatorilor cu peste 40 de lectii prin care acestia sunt invatati cum sa faca fata unor situatii de urgenta, cum sa acorde primul ajutor pana la sositrea echipelor de interventie, cum sa faca fata unor dezastre naturale (incendii, cutremure, inundatii etc.)

“A fost dezvoltată cu scopul de a pregăti populația să facă față unei situații de urgență, mai ales că în cazul în care apare un dezastru major, trebuie să știm cum să acționăm până la intervenția serviciilor profesioniste. Este esențială alertarea timpurie, o componentă importantă a aplicației “DSU”. Astfel, anumite gesturi, acțiuni pe care le găsim în lecțiile aplicației “DSU” sunt salvatoare de vieți. Prin modulul de raportare, populație poate veni în sprijinul serviciilor de urgență, prin trimiterea de imagini de la fața locului, chiar înainte ca forțele de intervenție să ajungă acolo”, a declarat șeful DSU, dr. Raed Arafat.

Puteti vedea in clipul de mai jos cum sa o instalati:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 + 4 =