Atentie! Capitala ar putea fi lovita de o puternica vijelie in aceasta seara! Primarul face apel catre bucuresteni sa stea acasa

vijelie

Atentionarea de vant puternic cu caracter de vijelie emisa de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru Capitala, si care va intra in vigoare in jurul orelor 20.00 – astazi (20 septembrie), a speriat-o si pe Gabriela Firea, Primarul Capitalei. Aceasta a facut, in cadrul unui comandament convocat astazi la PMB, un apel catre bucuresteni, cerandu-le sa ramane acasa seara daca nu au drumuri urgente de facut.

(…) Daca in aceasta seara nu au (bucurestenii – n.r.) drumuri foarte urgente, strict necesare, sa ramana acasa, pentru ca, dupa ora 20,00, vor incepe aceste fenomene meteo extreme, vantul care va avea aspect de vijelie si este bine sa ne protejam, chiar daca institutiile statului iau toate masurile necesare in aceste situatii“, a declarat Firea, la un comandament convocat la Primaria Capitalei.

In acelasi timp, Primarul Capitalei a cerut politiei locale municipale, directiilor de politie locala ale sectoarelor si primarilor din Bucuresti sa ia masuri pentru evitarea unor posibile accidentari din cauza panourilor publicitare luate de vant sau din cauza caderii copacilor.

Edilul Sef a mai solicitat atat Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, cat si ADP-urilor de sector, sa ia masuri urgente de toaletare a copacilor aflati in declin biologic, in toate parcurile Capitalei cat si pe aliniamentele stradale, astfel incat, in caz de fenomene meteo extreme, sa nu reprezinte un pericol pentru cetateni“, potrivit unui comunciat de presa al PMB.

Nu in ultimul rand, Gabriela Firea a mai anuntat ca a decis si ca toate scolile din Bucuresti sa se inchida astazi, incepand cu orele 17:00.

Specialistii de la ANM au emis o avertizare de vreme extrema in Bucuresti, avertizare care intra in vigoare in aceasdta seara, in jurul orei 20.00 si se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului care vor lua aspect de vijelie.

Gabriela Bancila (ANM):Intervalul critic pentru Bucuresti il apreciem intre orele 20:00 –  3:00 dimineata, cand norii de furtuna isi vor face aparitia si aici (in Bucuresti – n.r.). Intensificarile de vant le apreciem in jurul a 55 – 65 de km/ora. De asemenea, vantul poate lua aspect de vijelie“, a spus reprezentantul ANM, Gabriela Bancila in cadrul comandamentului de la Primarie.

Meteorologul a mai precizat ca este posibil ca in anumite cartiere sa se atinga viteze chiar mai mari de 65 de km/ora.

Puteti urmari evolutia avertizarilor meteo ANM AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 + 16 =