Atentie! Masinile parcate neregulamentar pe trotuar sau carosabil pot fi ridicate oricand

barbat

Noul regulament privind circulatia pe drumurile publice, care a intrat in vigoare ieri, 21 ianuarie, prevede ca masinile parcate neregulamentar pe trotuar sau carosibil sa fie ridicate imediat.

Potrivit noului regulament de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in afara de ridicarea masinii parcate neregulamentar, care se face exclusiv pe o platforma, nu prin tractare, politia va aplica si sanctiuni, anunta Directia Rutiera.

Astfel, soferii ale caror masini sunt parcate neregulamentar vor primi o amenda de 250 de lei si trei puncte de penalizare (daca amenda este platita in termen de doua zile lucratoare).

Aceste prevederi au intrat in vigoare prin regulamentul de aplicare a OUG 195 din 2002

5 Comments

 1. Stefan

  January 23, 2017 at 6:25 am

  Ce facem insa cu masinile fara roti si parti componente care ocupa locurile de parcare fiind mereu parcate in fata blocului 9 Bld Dimitrie Cantemin?

 2. Corina

  March 6, 2017 at 11:11 am

  Si locuri de parcare de unde obtinem? Ca toate sunt deja distribuite? Orasul acesta nu are suficiente locuri de parcare, dar stim sa dam amenzi…Primaria at trebui sa ofere mai intai posibilitatea ca autoturismele sa aiba unde sa fie parcate si abia apoi sa se treaca la sanctiuni. Care este solutia dvs? Sa vindem masina sau sa o urcam in apartament?

  • Georgescu

   March 18, 2017 at 2:15 pm

   Sunt de acord cu Corina! Primăria își bate joc de noi, cetățenii sectorului 4. Când vor fi locuri de parcare suficiente, iar noi vom parca pe trotuar, sunt de acord sa fim amendați! Pana atunci, ce face primăria sector 4 si in speța domnul Baluta este după părerea mea abuz de putere! Nu uitați noi v-am votat sa ne reprezentați interesele nu sa ne jecmăniți !

 3. Georgescu

  March 20, 2017 at 3:36 pm

  Poate ne răspundeți si noua,domnule primar! Si eventual dați-ne si o soluție, unde ne putem parca mașinile? Pe sosea nu ,pe trotuar nu, nu le putem duce in apartament!

 4. Radu

  December 14, 2018 at 7:21 pm

  și nu am înțeles cum se pot ridica mașinile de pe trotuare dacă regulament prevede clar că poliţistul rutier poate dispune doar când vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă…. pe partea carosabilă nu e pe trotuar, procedură care se aplică în mod corespunzător și de poliţistul local … deci cine dispune ridicarea mașinilor parcate pe trotuare?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 3 =