ATENTIE! Incep actiunile de ridicare a masinilor stationate neregulamentar in Bucuresti!

ridicare

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Managementul Trasportului Bucuresti, va pune in aplicare, incepand cu data de 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Capitalei.

Potrivit PMB, procesul de ridicare a masinilor va fi unul continuu (24/24 ore), iar tarifele pentru recuperarea masinilor de catre proprietari pleaca de la suma de 500 de lei.

“Dispunerea ridicarii vehiculelor stationate neregulamentar se va face de catre politisti rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, ori politisti locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, iar ridicarea se va face de catre Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti, care isi va desfasura activitatea cu sase autospeciale de ridicare a masinilor.

Masinile parcate neregulamentar si care au fost ridicate vor fi depozitate in spatiile special amenajate din Bulevardul Timisoara nr. 161- 163, Sector 6 si Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de functionare 24/24 ore, astfel incat masinile ridicate sa poate fi eliberate la orice ora.

Ulterior, cetatenii aflati in aceasta situatie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 – Brigada de Politie Rutiera sau 021/9752 – Politia Locala a Municipiului Bucuresti, pentru a afla in care dintre cele doua spatii se afla autoturismele si pentru a le putea recupera.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului / detinatorului / utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare in original sau al oricarui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau de folosinta asupra vehiculului si a unui act de identitate al solicitantului”, conform comunicatului de presa remis de catre Municipalitate.

parcate neregulamentar

Tarifele pentru ridicare si transport vor fi:

  • 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 5 tone inclusiv
  • 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de peste 5 tone

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, incepand cu data si ora depozitarii, va fi de 150 lei/zi, iar plata pentru ridicarea si depozitarea acestora se va putea face in numerar sau cu cardul, la spatiul de depozitare.

Cei de la primarie mai spun ca actiunea vizeaza strict acele vehicule care stationeaza neregulamentar pe principalele artere din Bucuresti si care blocheaza circulatia vehiculelor de interventie in caz de urgenta, ambulante sau masini de pompieri, precum si accesul in spitale, scoli, institutii publice, dar si circulatia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszapezire si salubrizare.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen + 16 =