Balta Vacaresti devine, in sfarsit, parc natural. Primaria Capitalei vrea sa preia administrarea acestuia.

Vacaresti

Lacul de acumulare Vacaresti va fi declarat arie naturala protejata, gratie Hotararii de Guvern semnate saptamana trecuta de Ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer. Dupa ce va obtine toate avizele necesare, proiectul urmeaza sa intre in atentia Guvernului pentru aprobarea finala.

Totusi, cel mai important aspect din transformarea efectiva a zonei in parc natural va fi alegerea celor care o vor prelua in administrare, deoarece lor le va reveni responsabilitatea stabilirii planurilor de management si zonare, precum si a obtinerii resurselor financiare necesare.

Primaria Capitalei vrea sa candideze, alaturi de o serie de ONG-uri, la viitoarea licitatie pentru administrarea Parcului Natural Vacaresti.

Statutul de arie naturala protejata se presupune ca va asigura scaderea, daca nu incetarea definitiva a incendiilor care se pot declansa oricand la Vacaresti. Acestea reprezinta un mare pericol pentru biodiversitate, alaturi de activitatile ilegale ale braconierilor.

In zona deltei Vacaresti, la origine o groapa umpluta cu apa in 1989 cu scopul amenajarii unui lac de acumulare, se adapostesc zeci de specii de pasari si mamifere.

1 Comment

  1. Andrei

    March 28, 2016 at 1:53 pm

    O veste buna. Vestea proasta este ca Primaria capitalei “o vrea”. Acel loc ar trebui lasat in pace, STIE NATURA CE S AFACA! Zona este un plaman pentru orasul asta nu trebuie sa vina tot felul de politruci cu betoane, pasarele, bancute si alte amenajari idioate cum au facut in toate parcurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × three =