Vin banii de la UE pentru modernizarea sistemului de termoficare al Bucurestiului!

termoficare

In sfarsit o veste buna si cat se poate de concreta: Vin banii de la UE pentru modernizarea sistemului de termoficare al Bucurestiului!

Este vorba despre aprobarea de catre Comisia Europeana a planului propus de Romania pentru sprijinirea modernizarii sistemului de termoficare al minicipiului Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii, ieri, de catre Primaria Capitalei.

“Comisia Europeana a anuntat astazi (ieri, 23 februarie – n.r.) ca a aprobat planurile Romaniei de a sprijini modernizarea sistemului de termoficare al municipiului Bucuresti, in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.”, potrivit sursei citate.

Cati bani vin si cat din necesitatile de modernizare acopera suma?

Municipialitatea anunta ca este vorba de 254 de milioane de euro, prin care vor fi reabilitati 212 kilometri din reteaua primara de termoficare a Capitalei.

Sprijinul preconizat va fi acordat sub forma unui grant direct finantat din fondurile structurale ale UE gestionate de Romania.

“In acest sens, Primarul General, Nicusor Dan, a semnat in luna noiembrie a anului trecut, impreuna cu Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos,  contractul de finantare pentru modernizarea retelei primare de termoficare a Capitalei. Proiectul are o valoare totala de 1.5 miliarde de lei, dintre care aproximativ 87 % reprezinta fonduri europene nerambursabile”, se mai arata in comunicatul de presa.

Va reamintim ca la inceputul acestei luni, Nicusor Dan anunta demararea unor lucrari de reparatii pe un total de peste 53 de kilometri ai retelei de termoficare din Bucuresti, lucrari a caror finalizare este estimata pentru sfarsitul lui 2021.

Potrivit edilului, cele cinci tronsoane la care vor fi demarcate lucrarile de reparatii sunt din zonele Berceni, Pantelimon, Ferentari, Victoriei si Colentina. Astfel, in Berceni vor fi inlocuiti 8 kilometri de retea, in Pantelimon – 12 kilometri, in Ferentari 13 kilometri (in acest caz lucrarile au inceput deja), in Colentina 9 kilometri, iar in zona Victoriei 11 kilometri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × five =