Benzi speciale pentru stationarea masinilor in dreptul scolilor din Sectorul 4

Sectorul 4

Directia Mobilitate Urbana Sectorul 4 propune un proiect pilot care s-ar putea dovedi foarte util – crearea de zone de siguranta in trafic, in dreptul scolilor din sector, pentru ca mașinile care aduc copiii la scoala sa poata opri cateva momente, fara a bloca traficul, cum se intampla pana acum. In cadrul proiectului pilot, masura va fi implementata pe strada Viorele (Scoala Generala Nr. 97).

Astfel, potrivit proiectului realizat de autoritati din Sectorul 4 si avizat de Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, strada pe care se circula in prezent in sens unic va fi impartita in doua benzi. Una din acestea va fi special realizata, pentru ca masinile care aduc copiii la scoală sa poata stationa fara a rezulta ambuteiaje.

“La intersectia dintre Strada Viorele si Intrarea Vacaresti va fi montat un asa-numit stop de penalizare, care va opri masinile atunci cand zona devine supraaglomerata. Dupa acest semafor, masinile vor putea intra fie in stanga, pe banda speciala, pentru a putea lasa copiii la scoala, fie isi vor putea continua drumul, inainte. Cele care vor intra pe banda speciala vor putea opri, un timp limitat, pentru ca elevii sa poata cobori in siguranta, direct pe trotuar, fara a mai fi nevoiti sa traverseze. Cele doua benzi vor fi separate cu un mic scuar, iar in fata intrarii in scoala va exista si o trecere de pietoni suprainaltata, care, pe langa rolul de a proteja copiii, il are si pe acela de a limita viteza”, explica directorul Directiei Mobilitate Urbana Sector 4, Ioan Gaf-Deac.

Conform proiectului, pe portiunea de strada din dreptul scolii nu va mai fi permisa parcarea, controlul opririi fiind realizat prin dimensionarea benzilor astfel incat sa nu se poata face depasiri pe niciuna din cele doua benzi ale strazii.

In comunicatul de presa al primariei de sector se mai precizeaza ca in dreptul trecerii de pietoni va fi montat un sistem inteligent de iluminat, cu led, a carui intensitate va creste pe masura ce senzorul va detecta prezenta unei persoane in apropierea zonei de traversare.

CITESTE SI: Parcari tip container, pentru biciclete, controlate cu telefonul mobil in sectorul 4

Pentru masinile care vor veni catre scoala, dinspre Aleea Borcea, va exista o fanta de acces in scuar, astfel incat si acestea sa poata opri pe banda speciala.

Reprezentantii primariei de sector mai spun ca in a doua faza a proiectului, banda de oprire limitata din fata scolii ar urma sa fie protejata, la intrare, cu o bariera dotata cu un soft care va recunoaste numerele masinilor introduse in sistemul electronic.

Pentru ca este vorba momentan despre un proiect pilot, ramane sa vedem , in toamna, o data cu inceperea scolii, cat de eficienta va fi aceasta idee si daca ea va fi aplicata in cazul mai multor strazi invecinate unitatilor de invatamant.

Sursa: PS4

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

6 − two =