Parcari tip container, pentru biciclete, controlate cu telefonul mobil in sectorul 4

biciclete

Primaria Sectorului 4 a anuntat, zilele trecute, ca doreste sa implementeze un nou tip de parcare pentru biciclete. Este vorba despre achizitionarea si montarea in sector a unor solutii smart de depozitare a bicicletelor, de tip container-rastel, folosite deja in Olanda, unde metoda pare sa fi avut succes.

Inainte de a achizitiona containerele, administratia locala vrea ca locuitorii sa isi exprime opinia in legatura cu oportunitea acestei investitii. Astfel, intr-o prima faza, primaria va monta un de container-rastel pentru biciclete in zona Palatului Copiilor. Accesul in aceste containere va fi posibil doar prin intermediul unei aplicatii mobile ce va oferi fiecarui utilizator doua coduri de acces. Unul ce va deschide usa, iar al doilea ce va deschide lacatul electronic ce blocheaza bicicleta.

Conform proiectului intocmit de Directia Mobilitate Urbana Sector 4, accesul in aceste containere va fi gratuit in primul an, iar ulterior, utilizatorii vor plati o chirie modica ce va acoperi costurile de intretinere a spatiilor, potrivit unui comunicat de presa. Daca oamenii care vor testa aceste solutii de parcare pentru biciclete vor considera ca acestea sunt eficiente si merita cheltuiala, atunci primaria spune ca va cumpara nu mai putin de 30 de containere-rastel, care vor fi amplasate peste tot prin sectorul 4.

CITESTE SI: Avem LISTA cu pistele de bicicleta ce urmeaza sa fie amenajate in Sectorul 4

Cei de la primarie afirma ca infrastructura destinata biciclistilor va continua sa se extinda si prin montarea de rastele metalice in zonele tuturor statiilor de metrou, in curtea liceelor ori in orice alt loc in care utilizatorii vehiculelor pe doua roti le vor transmite ca propuneri/sugestii catre Directia Mobilitate Urbana a sectorului 4.

“In plus, in fiecare parcare publica nou amenajata in sectorul 4, doritorii vor avea la dispozitie gratuit biciclete Pegas pe care le vor putea folosi in sistem ride-sharing”, se mai arata in comunicat.

Sursa: PS4

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 + 10 =