Bilant al lui Nicusor Dan la zece luni de mandat: “Am gasit orasul in coma”

Nicusor Dan

Nicusor Dan a facut astazi un bilant al primelor 10 luni de mandat in fruntea PMB. Ascultandu-l in conferinta de presa, noi am spune ca nu avem de-a face cu un bilant, caci asta ar presupune sa aflam si lucruri ceva mai concrete decat ca nu se pot face minuni peste noapte, ci, mai degraba, cu o insiruire legata de cat de grea este, in continuare, mostenirea. Si, apropo de minuni peste noapte, oare cate nopti incap in 10 luni de mandat?

Nicusor Dan spune ca a gasit Bucurestiul in coma si ca administrarea Capitalei in ultimii ani “a fost o minciuna”. Asa ca “singurul lucru pe care poti sa-l faci in acest caz a fost stabilizarea acestui oras”. Daca ne uitam acum la Bucuresti, adica la trafic, la avariile interminabile de la RADET (aka Termoenegetica), la mizeria incredibla din parcurile aflate in administrarea PMB sau la sobolanii care au migrat din sectorul 1 catre toate celelalte sectoare, atunci credem ca Bucurestiul arata acum nu stabilizat, asa cum vrea sa ne zica primarul, ci tot in coma, doar ca una profunda! Vorba aia, operatia a reusit, pacientul a decedat!

Dar sunt si vesti bune, enumerate tot de edil, in acelasi mod in care de la Guvern ni se spune ca economia duduie si romanii prospera asa cum n-am mai facut-o de mult timp.

Iata vestile bune:

“Acum avem o situatie financiara stabila, nu avem conturile blocate, am deblocat investitiile si suntem credibili pe piata. Am restructut cheltuielile primariei si subordonatelor. Primele sapte luni din 2021 – economie de 50 de milioane de lei.”

“Am definitivat procedurile noastre administrative pentru a inchide 14 din 16 companii municipale. Vor fi disponibilizati 2.700 de oameni, multi au plecat deja. Au mai ramas de inchis Parcuri si Protectie Civila. Mai tinem niste companii, Iluminatul public, semafoare si Deratizare si Imobiliare, STB, Termoenergetica si Energetica si Trustul de Cladiri Metropolitane.”

“Am deblocat marile proiecte – Pasajul doamna Ghica va fi finalizat in septembrie, parcarea din Pantelimon in octombrie, iar statia de epurare de la Glina va fi gata in 2022.”

“Am gasit primaria cu 5000 de litigii, cu contracte semnate cu diverse cazse de avocatura care nu mai fusesera platite de doi ani. Am esalonat si am platit.”

Puteti urmari toata conferinta de presa a primarului Nicusor Dan mai jos:

CITSTE SI: Situatia PMB: dificila financiar, dar in 5 – 6 ani Bucurestiul va fi un centru regional, economic, academic si cultural

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen + 11 =