Biroul Electoral sesizeaza Parchetul in vederea urmaririi penale in cazul “Black Friday la PRU”

Electoral

Saptamana trecuta scriam despre o campanie bizara de Black Friday, prima de acest fel facuta de un partid politic (PRU) si care ar putea fi, pe cat de inedita, pe atat de ilegala, conform legilor electorale in vigoare. Iata ca, ieri seara, Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM) a decis sa sesizeze Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, in vederea deschiderii unei anchete penale auspra Partidului Romania Unita, care ar fi “savarsit infractiunea de corupere a algetorilor”, oferind cetatenilor care doresc sa adere telefoane mobile inteligente.

De la bun inceput trebuie spus ca Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti nu s-a autosesizat, ci a reactionat in urma unor reclamatii primite.

“In aceste sesizari s-a aratat ca pe site-ul oficial al PRU a aparut un anunt conform caruia incepand cu data de 18.11.2016, orele 00.00 conceptul de Black Friday va fi introdus in politica de catre aceasta formatiune, in sensul ca membrii PRU cu posibilitati financiare vor oferi gratuit smartphonuri marca Samsung, iPhone, Huawei etc. celor care vor semna adeziunea si vor deveni astfel membrii acestui partid pana la data mai sus mentionata (…) Analizand sesizarile formulate prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse si in lumina dispozitiilor legale aplicabile, Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 42 al Municipiului Bucuresti constata ca se invoca savarsirea infractiunii de corupere a alegatorilor prevazuta de art. 386 alin. 1 Cod penal, in conformitate cu care: Oferirea sau darea de bani, de bunuri, ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.

CITESTE SI: Black Friday politic? Doar in Romania se poate asa ceva!

Electoral

Replica Presedintelui PRU nu a intarziat

Presedintele PRU, Bogdan Diaconu, a replicat, intr-o aparitie televizata la Digi24, ca partidul pe care il conduce va contesta aceasta decizie si ca nu este prima data cand formatiunea se confrunta cu o situatie de acest fel: “Este o hotarare a BEM pe care o vom contesta cu siguranta maine (joi – n.r.) la Biroul Electoral Central. A mai fost o astfel de situatie la Biroul Electoral Mures si filiala noastra de la Mures a contestat-o. Noi am avut o aplicatie pe site-ul partidului prin care membrii partidului se inregistrau ori in calitate de donatori ori in calitate de primitori pentru un viitor program care va avea loc dupa 11 decembrie” a spus Diaconu.

Surse: Agerpres, Hotnews

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × three =