Brancoveanu si Berceni: exemple de extreme pentru evolutia preturilor apartamentelor

Brancoveanu si Berceni

Ziarul Financiar a publicat o analiza complexa a evolutiei preturilor apartamentelor din Bucuresti, iar articolul poate fi citit integral pe site-ul publicatiei. Ce ne intereseaza insa pe noi este ca din datele prezentate de jurnalisti si de analistii imobiliari rezulta ca doua zone din sectorul 4 se afla pozitionate diametral opus in  ceea ce priveste evolutia pietei imobiliare. Este vorba despre zonele Brancoveanu si Berceni. Mai mult, avem de-a face si cu un paradox, pentru nu de multe ori se intampla ca demararea unor proiecte de infrastructura anuntate de autoritati sa determine scaderea preturilor apartamentelor…

Potrivit Ziarul Financiar, cel mai mult s-au scumpit apartamentele de 3 camere din blocurile vechi, asa-numite “comuniste”, cresterea cea mai solida fiind inregistrata pe Bulevardul Brancoveanu. “Zona din jurul b-dului Brancoveanu a urcat cu 27% anul trecut (2017) la 94.000 de euro, fiind la un pas de a tre­ce pragul de 100.000 de euro in 2018. Metroul si parcul si­tuat in vecinatate au atras cerere si preturile s-au apreciat”, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat in colaborare cu firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anuntul Telefonic. Spre deosebire de evolutiile preturilor din apropierea Bulevardului Brancoveanu in Berceni acestea au scazut cu 1,5%, conform sursei citate.

Scaderea este cea mai mare din Bucuresti si a fost generata de anuntul administratiei locale legat de largirea soselei Berceni. Desi proiectul in sine este apreciat si necesar, pentru ca va duce la fluidizarea traficului rutier, anuntul administratiei locale sperie oamenii, iar asta se intampla pe buna dreptate pentru ca vorbim, totusi, despre o zona care va fi transformata in santier o buna perioada de timp.

Sursa: Ziarul Financiar

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

12 + fifteen =