Proiect PMB cu scandal și iz de discriminare – acces gratuit pentru jurnaliștii acreditați PMB la parcări și evenimente în București

Viceprimarul PNL al Capitalei a dezlănțuit un tsunami de critici pe pagina de internet a Primăriei Municipiului București, din cauza unui proiect de hotărâre (inițiat chiar de Stelian Bujduveanu) prin care propune acordarea unor facilități extinse, implicit scutirea de la plata parcărilor, pentru jurnaliștii acreditați la Primăria Capitalei.

Proiectul, care a fost pus în dezbatere publică, propune modificarea și completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 305 din data de 31.10.2016 privind asigurarea accesului gratuit al jurnaliștilor la programele/proiectele instituțiilor/serviciilor publice de culturi de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București, precum și utilizarea gratuită de către aceștia a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Municipiului București, precum și a parcărilor aferente instituțiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București.

Din referatul de aprobare:

”În contextul numeroaselor solicitări primite din partea Companiei Municjpale Parking București, în care se făcea referire la imposibilitatea de a verifica legalitatea utilizarii gratuite a parcărilor de către jurnaliștii care beneficiaza de aceasta scutire, consider necesara și oportună aprobarea modificarii și compIetării HCGMB 305/2016. Drept urmare, văzând Raportul de specialitate comun al Direcției Transporturi și Direcției de Presă cu nr. 160299/ 28.10.2022 supunem spre dezbatere și aprobare Consiliului General al Municipiului București prezentul Proiect de Hotărâre pentru aprobarea modificării și completării Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 305 din data de 31.10.2016 privind asigurarea accesului gratuit al jurnaliștilor la programele/proiectele instituțiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București, precum și utilizarea gratuită de către aceștia a parcarilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Municipiului București, precum și a parcărilor aferente instituțiilor/serviciilor publice de cultura de intereg local din subordinea Consiliului General al Vlunicipiului București”.

Unde apare discriminarea?

În Raportul de specialitate, apare însă ceea ce mulți consideră a fi o discriminare, mai exact, sunt vizați exclusiv jurnaliștii care sunt acreditați de Direcția de Presă a PMB:

”Pentru a beneficia de gratuitate, jurnaliștii acreditați de Direcția de Presă din cadrul PMB vor fi înregistrați în sistemul informatic al operatorului serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București.”.

Iată și câteva comentarii postate de către cetățeni în secșiunea de dezbatere publică a proiectului cu pricina:

Precizăm că puteți găsi și parcurge proiectul de hotărâre AICI, iar propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare se pot depune până la data de 07 noiembrie 2022 prin mai multe căi:

–  prin site-ul www.pmb.ro;

– ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: relatiipublice@pmb.ro/ proiecte.supuse.dezbaterii.publice@pmb.ro;

– prin poștă pe adresa P.M.B. – B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Directia Asistență Tehnică și Juridică;

– la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marți, joi și vineri între orele 08.30 -16.30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.

Nu în ultimul rând vă invităm să comentați și pe site-ul nostru și să spuneți ce părere aveți despre acest proiect?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen − 12 =