Campania electorala, la final: 300 de sesizari de coruptie si 35 de dosare penale

alegerile locale

Campania electorala pentru alegerile Parlamentare de duminica este ca si incheiata, iar ministrul de Interne a dat publicitatii o statistica interesanta legata de incidentele cu iz infractional sau contraventional care s-au petrecut in aceasta luna de promovare politica.

Intr-o conferinta de presa care a avut loc ieri (8 decembrie), ministrul Dragos Tudorache a declarat ca din 11 noiembrie si pana acum – campania electorala – au avut loc nu mai putin de 427 de manifestatii electorale (in toata tara, desigur – este vorba despre 286 de localitati) si ca, spre deosebire de alte campanii, asta a fost una cu cele mai putine incidente. Totusi,  au fost inregistrate 308 sesizari privind fapte de coruptie si incalcari ale legii electorale.

In plus, au fost deschise 35 de dosare penale in urma incidentelor electorale, mai spune ministrul.

In urma verificarilor au fost sanctionate contraventional 164 de persoane pentru contraventii prevazute de Legea 208 din 2015 privind alegerile si au fost deschise 35 de dosare penale, dintre care 21 pentu coruperea alegatorilor. In aceasta cifra sunt incluse si acele dosare la care s-a facut referire in spatiul public de catre diversi lideri politici, care am vazut ca si-au exprimat ingrijorarea cu privire la modul in care ministerul monitorizeaza aceste sesizari. Vreau sa dau toate asigurarile, nu exista sesizare, nu a existat sesizare in aceasta perioada care sa nu fie urmarita conform legii de catre structurile Ministerului de Interne“, a declarat Dragos Tudorache.

CITESTE SI: Mergeti duminica la Vot? Iata care sunt candidatii pentru Bucuresti la alegerile parlamentare

Ce ar mai trebui sa stiti este ca in ziua alegerilor, adica duminica 11 decembrie, nu mai putin de 45.000 de politisti vor supraveghea, in toata tara, desfasurarea scrutinului.

Cat de corecte vor fi alegerile de duminica?

Potrivit Sefului STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale), Marcel Opris, votul va fi cel mai transparentdesfasurat vreodata in istoria Romaniei. Acelasi oficial exclude orice posibilitate ca votul sa fie alterat in sistemele informatice.

Sursa: Mediafax

1 Comment

  1. mee

    December 9, 2016 at 12:46 pm

    pai voturile nu se fura “prin sisteme informatice” votu se fura cu malai si ulei odata , cu autocare cu traseisti a 2a si cu numararea defectuoasa …
    o sa existe pana la urma camere in sectiile de votare?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen + nineteen =