Campanie pentru prevenirea tentativelor de suicid la metrou

suicid la metrou

Metrorex si Asociatia Happy Minds, prin proiectul depreHUB, au lansat campania ”Calatoria continua. Alege viata!” Acest proiect isi propune prevenirea si descurajarea tentativelor de suicid ce au loc in incinta metroului, precum si oferirea de suport psihologic imediat, prin consiliere telefonica, celor care manifesta un risc suicidar.

Campania se va desfasura in mai multe etape, prin mesaje vizuale ce vor rula pe monitoarele de la nivelul peroanelor, afise cu mesaje motivationale expuse in statiile de metrou, dar si mesaje audio, ce vor fi redate prin intermediul instalatiilor de sonorizare.

Prin aceasta campanie dorim sa intindem o mana de ajutor acelor persoane care se afla intr-un impas al vietii lor si carora le transmitem ca exista solutii pentru orice problema sau situatie, incurajandu-le ca viata merge mai departe, indiferent de cat de critic este punctul in care se afla. Aceasta campanie se adreseaza fiecaruia dintre noi, apartinatorilor sau participantilor la trafic. Doar impreuna putem salva vieti!”, declara Stefan PARASCHIV, director general Metrorex.

„Este nevoie de campanii de preventie, este nevoie ca fiecare dintre noi sa ne uitam in jurul nostru, sa detectam la timp suferinta emotionala a celor din jurul nostru, redirectionandu-i spre specialisti.”, declara si Yolanda Cretescu, psiholog coordonator al acestei campanii, initiatoarea proiectului depreHUB.

Mai trebuie precizat ca Metrorex si depreHUB pun la dispozitia celor care se afla in criza emotionala doua linii telefonice de suport psiho-emotional oferite de partenerii nostri depreHUB: 0374.456.420 (pentru adulti si varstnici) si 0374.461.461 (pentru adolescenti), un serviciu gratuit, deschis la orice ora din zi si din noapte, sustinut de specialisti, ca prim pas spre vindecarea psihica si emotionala.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × three =