Canicula si disconfort termic accentuat in Bucuresti in urmatoarele zile

canicula

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de canicula in Sud-Estul tarii, avertizarea fiind valabila si pentru Capitala.

Astfel, in zilele urmatoare temperatura ar putea ajunge si la 38 de grade Celsius in Bucuresti. De asemenea, disconfortul termic va fi accentuat si din cauza umezelii, indicele de referinta depasind pragul critic de 80 de unitati.

Iata anuntul meteorologilor, cu precizarea ca informatiile se pot schimba pe parcursul intervalul analizat de specialisti:

“PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 28.07.2020 ORA 11:00 – 30.07.2020 ORA 22:00 ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

În intervalul menționat, valorile de temperatură vor continua să crească caracterizând o vreme călduroasă, caniculară în după-amiezile zilelor de miercuri (29 iulie) și joi (30 iulie), când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade (marți, 28 iulie), miercuri(29 iulie) se vor înregistra valori în jurul a 36 de grade, iar joi(30 iulie) vor fi 37…38 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. În cursul nopților, temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade(caracterizând nopți tropicale).”

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twelve + six =