Cat de vechi sunt tevile care formeaza reteaua de termoficare din Bucuresti? Multe au aproape 40 de ani, asta in conditiile in care garantia lor nu depaseste 20 de ani. Prin urmare, pierderile cauzate de vechimea infrastructurii, dar si de distantele mari dintre furnizorii CET-uri si beneficiari, se ridica la 20 de milioane de euro anual, scrie B365.ro.
Zilnic, in Bucuresti, se inregistreaza pierderi de peste 26.000 de tone de apa calda, daca ne raportam doar la sezonul de iarna.
Potrivit publicatiei Romania Libera, in sezonul rece, (perioada cuprinsa intre noiembrie 2015 si martie 2016), pierderea medie de apa de adaos a fost de 1.100 de tone/ora”.
Pe langa vechimea retelei RADET, pierderile Regiei sunt determinate si de arhitectura infrastructurii, gandita initial pentru a deservi marii consumatori economici din perioada comunista, intreprinderi care in prezent nu mai exista.
Cat despre o posibila reailitare a infrastructurii RADET, aceasta nu s-ar putea pune in practica decat prin accesarea unor fonduri europene, care sa acopere in mare parte investitia de un miliard de euro necesara inlocuirii intregii retele de termoficare. Cum insa proiectul este unul foarte mare, procedurile necesare demararii acestor lucrari vor dura ani de zile, asa ca este imposibil de anticipat cand si pana la urma daca aceste planuri vor fi puse in aplicare.
Cert este ca, potrivit RADET, doar in iarna trecuta au fost inregistrate nu mai putin de 288 de avarii in reteaua primara a regiei.
Andrei
October 27, 2016 at 7:27 am
Nu vreau sa ma gandesc la cat ne va costa in bani ci cat ne va costa in ANI! Cati ani se sapaturi, de noroaie, de haos.