Vom avea caldura la iarna in Bucuresti? Iata ce spune Primarul Capitalei

Gabriela Firea

La 20 de zile de la intrarea in insolventa a RADET, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, afirma ca nu se pune problema falimentului, “fiind asigurate toate premisele reorganizarii  Regiei”. Este asta echivalentul afirmatiei ca vom avea caldura la iarna in Bucuresti? Nu…

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a sustinut astazi o conferinta de presa in care ne-a pus la curent cu situatia RADET, in urma unei analize realizata la 20 de zile de la declararea insolventei Regiei.

Primarul General a spus  ca a initiat un proiect de hotarare ce vizeaza plata in avans a necesarului de gaze naturale catre ROMGAZ, pentru realizarea stocului necesar acestei ierni, respectiv alocarea a 417 milioane de lei, suma ce acopera perioada octombrie 2016 – martie 2017. Proiectul de hotarare va fi supus aprobarii in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de luni, 31 octombrie.

Daca CGMB va aproba proiectul, cel putin teroetic, in aceasta iarna nu ar trebui ca bucurestenii sa fie ingrijorati in legatura cu furnizarea caldurii si a apei calde. De altfel, potrivit edilului, solutia platii anticipate a necesarului de gaze pe perioada iernii este o premiera “care asigura confortul populatiei si livrarea agentului termic tuturor institutiilor publice”.

CITESTE SI: Radet a intrat oficial in insolventa! Meteorologii anunta cea mai grea iarna din ultimii o suta de ani!

Potrivit unei analize preliminara a situatiei RADET, realizata de catre administratorului judiciar, Rominsolv SRL, si prezentata de Gheorghe Piperea (reprezentantul administratorului) in cadrul conferintei de presa, “cea mai pregnanta cauza a insolventei RADET este (…) legislatia prost conceputa, si ma refer la Hotarâri de Guvern si decizii ANRE”. Conform decalratiilor lui Piperea, fara intrarea in insolventa, resepctitv reorganizare RADET, Regia nu ar fi putut achita nicioidata creanta restanta la ELCEN.

La fel de important, avocatul Gheorghe Piperea a anunta ca in termen de aproximativ trei saptamani va fi finalizat un raport complet al cauzelor care au dus la intrarea in insolventa a RADET, iar atunci vom afla inclusiv nume de persoane si institutii vinovate pentru situatia la care s-a ajuns acum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 3 =