Ce spune Daniel Baluta despre toaletarile de copaci din Sectorul 4

copaci

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta a comentat, in cadrul unui interviu acordat DCNews, subiectul toaletarilor de copaci din sectorul 4, tema pe marginea careia si site-ul nostru, Sectorul 4 LIVE, a primit nenumarate mesaje de la cititori.

Edilul afirma ca nu poate decat sa le dea dreptate tuturor celor care indignati de modul in care arata unii copaci care sunt supusi acestor toaletari, dar ca, tehnic vorbind, exista o justificare. “Si mie mi s-a parut ca un pom arata infiorator dupa ce este toaletat, insa mi s-au prezentat manuale in acest sens si am inteles de ce unii dintre pomi arata in modul in care arata dupa ce sunt toaletati. Mi se rupe mie sufletul cand ii vad”, a declarat Daniel Baluta, zilele trecute, la interviurile DC News.

Primarul a mai spus ca exista in acest moment zeci de mii de avize care trebuie respectate, dar ca toaletarile de copaci nu pot fi facute oricand.

“Evident ca toaletam pomii! Avem zeci de mii de avize. De ce? Pentru ca exista doar anumite luni in care se poate face toaletarea. Noi trebuie sa avem un interval de un an, respectiv un an si jumatate in care sa putem sa toaletam toti pomii pe care ii avem si apoi sa discutam despre respectarea intocmai a acestei dispozitii. De ce? Pentru ca ne trezim, de fiecare data, cu incidente si cu accidente avand de toaletat zeci de mii de pomi. Cand sa ii toaletam pe toti in trei luni? Nu avem cum tehnic vorbind. Nicaieri în lume nu exista aceasta posibilitate”, a declarat primarul.

CITESTE SI: Reabilitarea blocurilor din Sectorul 4 – cate blocuri spune primarul ca va anvelopa in acest an

Sursa: DCNews

1 Comment

  1. aviz de toaletare ilegal

    februarie 14, 2018 at 3:46 pm

    Problema este ca au un singur aviz pentu toti copacii din sector! Va rog verificati daca toate toaletarile nu sunt facute in baza unui singur aviz “general”, ceea ce este ilegal. Avizele de la directia de mediu se dau cu referire la fiecare copac in parte!Sunt valabile 2 ani si trebuie afisate dinainte la fiecare scara in parte!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen + 2 =