Ce sunt somatiile lasate de Politia Locala in parbrizele masinilor din Sectorul 4

Somatia

Am vorbit saptamana trecuta despre un nou proiect de hotarare care se afla deja in dezbatere publica si care va modifica regulamentul de ridicare, transport si depozitare pentru masinile parcate neregulamentar. Iata insa ca Politia Locala Sector 4 a demarat deja o serie de actiuni de somare a soferilor care au parcat neregulamentar, actiuni care se pare ca au de-a face cu operatiunile de curatenie si spalare a carosabilului si trotuarelor in Sectorul 4.

Mai multi cititori ai Sectorul4Live ne-au trimis imagini cu “Somatii” pe care Politia Locala Sector 4 le-a lasat in parbrizele unor masini si ne-au intrebat de ce autovehiculele stationate pe carosabil au fost incadrate cu benzi galbene. Din ce am reusit sa aflam pana acum, ambele actiuni ale Politiei Locale, care s-au desfasurat in ziua de 2 martie, au avut ca scop atentionarea soferilor care si-au lasat masinile parcate pe partea carosabila si care impiedicau, practic, desfasurarea operatiunilor de salubrizare pe care primaria le-a programat pentru data de 3 martie, adica a doua zi.

somatie

(imagine primita de la cititori)

Trebuie sa va faceti griji daca ati gasit in parbrizul masinii o hartie pe care scrie SOMATIE? Nu. Aceste flyere sunt informative.

Daca, insa, nu v-ati mutat masina din locul respectiv si ati gasit in parbriz si o alta hartie, precum cea din imaginea de mai jos, atunci va puteti astepta la amenda si / sau puncte de penalizare (conform Art. 142 din R.A.O.U.G. 195/2002).

Somatie 21

(imagine primita de la cititori)

Are Politia Locala dreptul sa ne amendeze daca parcam neregulamentar? Da, are, insa, asa cum afirma si cititorii nostri, intervalul de timp dintre atentionarea cu flyere si aplicarea amenzilor a fost scurt (mai ales ca unele dintre somatii au fost puse pe masini in jurul orelor 22.00 – 23.00, iar dimineata urmatoare amenzile apareau si ele pe parbrize). Cu alte cuvinte, o actiune de informare facuta ceva mai din timp ar fi fost de preferat.

5 Comments

 1. Marian Bogorodea

  martie 8, 2017 at 11:19 am

  Cum nu au fost informati din timp?Ba au fost…unii cu luni de zile inainte iar altii cu ani de zile inainte.Cand faci scoala se soferi inveti(ti se spune)ca oprirea sau stationarea in locuri nepermise se sanctioneaza contraventional.Deci au fost informati si prin examen ,cei care au promovat,si.au si insusit ca au fost informati…le fel cum parcarea pe trotuar fara a lasa un minim de un metru pentru pietoni se sanctioneaza insa foarte multi urca masina cu totul pe trotuar iar pietonul merge pe carosabil…deci restul e can-can

 2. Edna

  aprilie 10, 2017 at 9:40 pm

  Când esti sărac si nu ai bani ca tara e coruptă dai amenzi chiar daca soferul a lăsat mai mult de un metru pe trotuar când a parcat. Trăim in Romania si corupția si mitocania sunt la ea acasa. E mai usor sa iei bani munciti de la oameni săraci decat bani murdari de la cei bogati

 3. Petru

  noiembrie 8, 2017 at 11:09 pm

  Am primit amenda care valora 10% din masina pe care o conduc. Vad in fiecare zi masini parcate haotic, oameni pe sina de tramvai vazuti de politie si alte nedreptati la care se inchid ochii de organele legii. Am parcat astazi pe un loc al unui proprietar, loc ce nu era delimitat de marcaje, ci avea un numar scris acolo. Am stat o ora, timp in care ma trezesc cu instiintare ca va trebuie sa platesc amenda fiindca am parcat pe locul cetateanului.
  Am specificat de masina ieftina doar din frustarea amenzii infiorator de mare.

 4. Gogu

  martie 10, 2018 at 2:07 pm

  Bine v-au facut. Dupa ce ca parcati ca niste nesimtiti si blocati tot (trotuare, benzi de circulatie, intersectii, treceri de pietoni) va mai si plangeti ca sunt mari amenzile. Tare mi-as dori sa fie triple si sa se dea mult mai des! Sunt o gramada de strazi pline de masini parcate fara cap, unde nu poti circula in siguranta.

  Daca amenzile nu va invata minte, poate niste cutite in cauciucuri sau zgarieturi adanci vor reusi.

  Apropo de circulatia pe banda de tramvai… Te rog sa citesti codul rutier ca vad ca esti pe langa total. Linia de tramvai poate fi folosita ca banda aditionala pe sosele cu maxim 2 benzi pe sens si daca nu se incurca circulatia tramvaiului.

 5. Gogu

  martie 10, 2018 at 2:14 pm

  Pentru Edna de mai sus: saraci suntem pentru ca votam cu socialistii care dau 1kg de faina gratis. Dupa aia ne miram de ce dupa marirea pensiilor ajung sa creasca toate preturile… Iar cresterea pensiilor sa nu acopere cresterea preturilor.

  Asa sunteti marea majoritate…niste oameni foarte “destepti” si care voteaza in cunostinta de cauza. Sau care nu-si misca fundurile mizerabile de pe canapele ca sa mearga la vot, dar se asteapta sa se schimbe ceva in tara.

  Sincer, va meritati soarta. Daca votati fix cu cei care vor sa va tina in saracie, de peste 25 de ani, atunci exact asta veti primi.

  Nu va mai plangeti de alegerile pe care le faceti singuri in viata. Se pare ca inteligenta romanului a scazut considerabil de cand nu mai poate sa fure de la stat ca pe vremea lui Ceasca. V-ati obisnuit sa primiti tot, iar acum trebuie sa munciti. Pacat ca tot noi, aia mai cu cap, va tinem in spinare. Jigodiilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 4 =