Cod galben de canicula in Bucuresti si in alte 13 judete!

Cod galben de canicula

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a instituit, astazi, Cod galben de canicula in Bucuresti si in alte 13 judete, avertizarea fiind valabila doua zile ( azi si maine -marti, 11 iulie).

Astfel, in intervalul 10  – 11 iulie, temperaturile crescute se vor extinde si, coroborat cu indicele de confort termic crescut, se instituie Cod Galben de canicula.

Potrivit meterologilor, disconfortul termic va fi accentuat in vestul si local in sudul si centrul tarii, unde indicele temperatura-umezeala va atinge si chiar va depasi, pe arii relativ extinse, pragul critic de 80 de unitati.

CITESTE SI Unde gasiti punctele de prim ajutor in caz de canicula in sectorul 4

Luni, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar marti valorile termice din timpul zilei vor fi cuprinse intre 34 si 37 de grade Celsius. Minimele nocturne vor fi, local, de peste 20 de grade.

Instabilitate atmosferica

“In jumatatea de nord-vest a tarii, luni si marti, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica temporar accentuata. In cursul zilei de miercuri, disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sudice si sud-estice, in timp ce in restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestari specifice instabilitatii atmosferice”, se mai arata pe site-ul ANM.

Zonele ce se afla sub Cod galben de canicula: Bucuresti, Bihor, Arad, Timis, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Sibiu, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu.

harta anm iulie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × five =