Cod galben de canicula inclusiv in Bucuresti, pana luni! Temperaturi de pana la 37 de grade!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a extins avertizarea de Cod galben de canicula pentru 16 judete, inclusiv Bucuresti, si a prelungit atentionarea meteo, aceasta fiind valabila pana luni, 24 iulie.

Atentionarea meteorologica Cod galben de canicula este valabila in judetele Alba, Arad, Bucuresti (Ilfov), Bihor, Braila, Calarasi, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti, Olt, Timis si Teleorman.

Astfel, in intervalul 22 – 24 iulie, valul de caldura va persista in toata tara, iar disconfortul termic va fi accentuat in vest, sud si sud-est si pe arii restranse in rest. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati. In Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei vremea va fi caniculara, cu temperaturi maxime frecvent intre 35 si 37 de grade, mai ridicate pana in jurul a 38 de grade in extremitatea de sud-vest a teritoriului. In aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, la peste 20 de grade, mai precizeaza ANM.

anm cod galben

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 − two =