Contramanifestatie a PSD-ALDE, maine, la Parlament? O idee proasta sau doar manipulare?

Contramanifestatie

Parlamentul va vota, maine, motiunea de cenzura depusa de Opozitie impotriva guvernului PSD-ALDE. Tot maine va avea loc un miting organizat de sustinatorii mai multor miscari civice si sprijinit, oficial, de catre PNL si USR. Pana aici, lucrurile se inscriu in binecunoscutul tipar pe care il vedem de mai bine de un an si jumatate in fata Palatului Victoria, deci nimic nou, cu exceptia apelului deschis pe care liderii Opozitiei l-au facut catre cetateni, si anume de a iesi in strada pentru a protesta fata de incercarea guvernantilor de a adopta pachetul Legilor Jusititiei (caci despre asta vorbim, in primul rand). Ceea ce este nou, si poate radicaliza protestele, este intentia sustinatorilor PSD-ALDE de a organiza o contramanifestatie.

Conform declaratiilor senatorului PSD, Claudiu Manda, citat de Mediafax, maine, cand va fi votata motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila, este posibil ca in fata Parlamentului sa isi faca aparitia si sustinatori ai PSD-ALDE. Cu alte cuvinte, este posibil ca mitingul anuntat deja pe retele de socializare si sustinut, de aceasta data oficial, de catre Opozitie, sa primeasca o replica din partea sustinatorilor PSD-ALDE. Ce inseamna replica, ar urma sa vedem, dar conform declaratiei lui Manda, “sunt doua variante, fie sa-i putem compara numeric, fie sa ajunga la conflict“. Dar ceva pare ciudat aici. Vorbim despre o declaratie a unui reprezentant PSD care nu cheama oamenii in strada, nu le sugereaza sa vina la Parlament, ci arunca pe “piata” o ipoteza, un chibrit care nu este nici macar aprins.  Asa ca o astfel de declaratie trebuie privita cu retinere.

A doua varianta? Nu e manipulare, chiar va fi o contramanifestatie

Pe de alta parte, daca intr-adevar maine vom avea in strada doua tabere ale caror convingeri politice au fost alimentate permanent si in mod inconstient de politicieni de mai bine de un an si jumatate, lucrurile se complica mult si devin chiar periculoase pentru ca riscam sa ajungem in momentul ala in care romanii din strada isi sparg capul unul altuia, in timp ce politicienii se vor injura in continuare in Parlament sau la televizor, apoi vor merge impreuna la o cafea scumpa, pentru ca sunt destul de nesimtiti incat putin sa le pese de noi.

Ne scapa noua, cumva, vreo declaratie din partea oamenilor politici, care sa calmeze spiritele si sa invite la calm si nu la legea strazii? Nu prea credem. Nu l-am auzit nici pe Dragnea, nici pe Orban, nici pe Barna, nici pe Ciolos si nici pe presedintele Iohannis sa faca vreun apel prin care sa le spuna oamenilor sa nu apeleze la violenta. Asta in conditiile in care, si de-o parte si de cealalta, online-ul pare ingropat sub un val de ura si instigare fatisa la violenta “pentru ca altfel nu se poate, trebuie sa punem mana pe topor“, ca sa citam doar unul dintre sutele sau miile de comentarii care apar pe retelele sociale.

A protesta inseamna a-ti face cunoscuta opinia, nu a da cu bata in capul celui care nu gandeste ca tine, dar se pare ca politicienii omit asta, lasand impresia generala ca le-ar conveni de minune ca “problema” sa fie transata in strada.

CITESTE SI: Romania nu are lideri, are doar politicienii care ne tavalesc tara (opinie)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 − two =