Nu aveti cu cine sa va lasati copiii in perioada vacantei? PMB vine cu o solutie

vacanta

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) anunta ca, intre 12 si 23 aprilie 2021 (perioada de vacanta suplimentara fata de vacanta scolara initiala), Municipalitatea va pune la dispozitie 5 locatii, unde vor putea fi supravegheati aproximativ 1.200 de copii.

Astfel, parintii ca nu au cu cine sa isi lase copiii in perioada respectiva vor putea apela la unul dintre centrele de mai jos:

 • Muzeul Copiilor (sectorul 3, pe Bulevardul Decebal),
 • Hub-ul educational Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 si 6),
 • Opera Comica pentru Copii (Calea Giulesti, sectorul 6),
 • Sala Palatului (sectorul 1, spatiu adiacent)
 • Sediul Corului National de Camera Madrigal (sectorul 4).

Potrivit anuntului PMB, aceasta solutie este destinata copiilor care au ambii parinti la serviciu in intervalul 12 – 23 aprilie, si, evident, si copiilor din familii monoparentale ale caror parinti trebuie sa mearga fizic la serviciu. De asemenea, trebuie precizat ca solutia propusa de administratia de la Bucuresti nu se aplica in cazul parintilor care fac telemunca in perioada amintita.

Parintii care se incadreaza in conditiile de mai sus, trebuie sa stie ca zilele urmatoare vor putea gasi toate detaliile legate de modul in care pot apela la ajutorul PMB pe site-urile Primariei Capitalei, Proedus si Operei Comice pentru Copii.

PMB mai precizeaza ca in locatiile puse la dispozitie copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat in lucrul cu ei, dar si de activitati educationale precum jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exercitii de dezvoltare personala. Primaria spune ca “se vor respecta riguros masurile de protectie anti-COVID-19, copiii urmand sa poarte masca si sa fie impartiti in grupe mici, cu asigurarea distantarii”.

1 Comment

 1. Corina

  aprilie 2, 2021 at 2:11 pm

  Ca sa intelegem: prelungirea vacantei are ca scop combaterea raspandirii cov-19?
  Daca da, strangandu-se copiii in alta parte decat la scoala, il deruteaza pe virus, care se asteapta sa gaseasca un grup mai mare de copii in scoli, nicidecum in spatiile PMB? Sau, care este logica?!
  Sau “logica” tine de clientela PMB, care va incheia contracte interesante ptr servicii de “supraveghere” a copiilor?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ten + sixteen =