Balbaiala autoritatilor continua: Cresele si after school-urile NU se inchid! Ce amenzi risca cei care nu respecta restrictiile in vigoare

after-school

Incepand de azi, bucurestenii sunt nevoiti sa respecte noile restrictii anuntate de autoritati in contextul trecerii Capitalei in scenariul rosu din cauza incidentei infectarilor cu coronavirus. Insa, si in al 12-lea ceas autoritatile revin asupra unor decizii! Pe scurt, daca initial promovau inchiderea a absolut tot ce tine de sistemul de invatamant, cursurile urmand sa se desfasoare exclusiv online, aseara, tarziu, autoritatile au decis ca after school-urile si cresele sa ramana deschise.

“S-a stabilit ca masca de protectie este obligatorie in toate spatiile. Unitatile de invatamant vor functiona in scenariul online. Restaurantele, cafenelele, salile de spectacole se inchid. Activitatea creselor si after school-urilor este permisa in continuare, cu respectarea stricta a prevederilor legale ale ordinului comun al ministrului Educatiei si Cercetarii, al ministrului Sanatatii si al ministrului Muncii si Protectiei Sociale. Activitatea din cresa nu este considerata activitate de invatamant, este un serviciu social. Potrivit Legii Educatiei Nationale, after school-ul si cresa nu intra sub incidenta acestei Legii”, a declarat, ieri seara, purtatorul de cuvant al Prefecturii Bucuresti, Mariana Tipisca.

Toate celelalte restrictii raman in vigoare timp de 14 zile si, mai important, toti cei care nu le respecta risca amenzi usturatoare.

Astfel, masca este obligatorie in toate spatiile deschide (adica si pe strada, chiar daca nu este aglomeratie), iar amenda pentru cei are nu respecta aceasta regula este intre 500 de lei si 2.500 de lei!

De asemenea, tot ce inseamna agenti economici si domeniul HoReCa sau jocuri de noroc, teatre, cinematografe etc. sunt inchise timp de 14 zile , iar amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale in vigoare ajung la 10.000 de lei.

Mai mult, cei care organizeaza in aceasta perioada de 14 zile cocerte spectacole sau, atentie, mitinguri, risca sanctiuni de pana la 15.000 de lei!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × three =