Apar două noi creșe în Sectorul 4: într-un fost sediu al Direcției de Taxe și Impozite și într-un fost sediu al Poliției Locale

creșe

Deși poate părea cel puțin inedit la prima vedere, primăria sectorului 4 a decis să transforme două sedii ale unor instituții locale în creșe. Se întâmplă în zone cu o mare nevoie de locuri, iar decizia vine odată cu digitalizarea serviciilor administrației locale.

Potrivit unei postari pe Facebook a primarului Daniel Băluță, este vorba despre transformarea în creșe a fostului sediu DGITL Sector 4 (Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale) din strada Nițu Vasile și a fostului sediu al Poliției Locale Sector 4 din strada Ciceu.

Conform afirmațiilor edilului, lucrările au demarat deja, iar decizia de a folosi aceste foste sedii de instituții locale are ca argument și nevoia rapidă de creșe în zonele menționate.

”Din discuțiile pe care le am cu părinții reiese că nevoia de locuri în creșe este una foarte mare. Pentru a ne mișca cât mai repede, am decis să reconfigurăm două clădiri deja existente, fostul sediu DGITL Sector 4 din strada Nițu Vasile și fostul sediu al Poliției Locale Sector 4 din strada Ciceu. Cele două clădiri vor suferi modificări capitale. După cum observați și în poze păstrăm stuctura de rezistență pe care o vom consolida, refacem complet compartimetările, finisajele, instalațiile electrice și sanitare și instalăm sisteme de detecție și protecție în caz de incendiu.”, scrie Daniel Băluță pe Facebook.

Potrivit primarului, dediul din Nițu Vasile va avea 64 de locuri la creșă și 44 la afterschool, cel din Ciceu va avea o capacitate mult mai mare, de 85 de locuri la creșă și 200 la afterschool.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 + 1 =