Cristian Popescu Piedone nu poate candida. Decizia judecatorilor este definitiva

candida

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis, in aceasta seara, ca fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, nu poate candida pentru un nou mandat de edil. Va reamintim ca,  intr-o prima faza, magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 au respins contestatiile Asociatiei “Colectiv pentru Viitor” fata de candidatura lui Popescu Piedone. Ulterior, membrii Colectiv au facut apel, De aceasta data se pare ca Tribunalul Bucuresti a decis in favoarea reclamantilor.

Practic, Tribunalul Bucuresti a admis o contestatie depusa de avocatul Gheorghe Piperea in acelasi dosar in care supravieţuitorii de la Colectiv au contestat candidatura lui Piedone pentru functia de primar: “Respinge ca nefondate apelurile formulate de apelantii contestatori Oprea Mariana, Dobre Victor Adrian si Nastase Cezar Victor. Admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimba in parte sentinta civila apelata in sensul ca admite contestatia formulata de contestatorul Piperea Gheorghe impotriva Hotararii nr. 3 a BEC nr. 4 – sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru functia de primar al Sectorului 4 Bucuresti. Mentine in rest dispozitiile sentintei civile apelate. Definitiva”, se arata in decizia instantei, potrivit Agerpres.

UPDATE:

Potrivit agentiei de presa Agerpres, avocatul Gheorghe Piperea a sustinut in fata judecatorilor “ca exista un conflict de interese intre Piedone si institutia la care acesta si-a depus candidatura, intrucat Primaria Sector 4 s-a constituit parte civila in dosarul Colectiv, solicitand daune morale de 100 milioane euro, existand astfel posibilitatea ca, odata ales primar, Piedone sa determine renuntarea la actiunea civila”. De asemenea, Gheorghe Piperea a invocat si ca lista de semnaturi depusa de catre Cristian Popescu Piedone nu ideplineste conditiile legale, pentru ca, prin prisma oprobriului public manifestat impotriva fostului edil, este imposibil ca acesta sa fi reusit sa stranga numarul necesar de astfel de semnaturi. Nu in ultimul rand, Piperea a facut trimitere si la caracterul imoral al candidaturii lui Piedone, aceasta “reprezentand o ofensa adusa cetatenilor indignati, precum si o atingere adusa memoriei victimelor” tragediei din clubul Colectiv.

UPDATE 2
Cristian Popescu Piedone a anuntat, aseara, pe pagina sa de Facebook, dupa aflarea deciziei definitive a Tribunalului Bucuresti, ca intentioneaza sa reia strangerea de semnaturi pentru a depune o noua candidatura la primaria Sectorului 4.
Trebuie precizat insa ca problema invocata de catre avocatul Gheorghe Piperea (parte civila in actiunea de contestare a candidaturii lui Piedone la primarie) cu semnaturile care nu pot fi justificate de catre fostul edil este doar una dintre cele trei argumente care au dus la verdictul de ieri seara al instantei.

Piedone ar ramane oricum in conflict de interese cu institutia al carei sef vrea sa devina (din cauza procesului intentat de catre primaria Sectorului 4 impotriva sa) si, prin urmare, cei care il contesta vor apela din nou la o actiune similara in instanta impotriva lui Popescu Piedone.

1 Comment

  1. ionel

    April 21, 2016 at 8:04 am

    M-am bucurat mult cand am aflat ca decizia judecatorilor de a nu mai candida Piedone este definitiva dar bucuria a durat putin. Piedone strange,de fapt cerseste de zor semnaturi si indraznesc sa spun ca si cumpara,iar asta s-ar putea sa il ajute ca totusi sa iasa din nou primar.Sper totusi ca acest lucru sa nu se intample si cineva sa il opreasca din a mai face circul asta ieftin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − nine =