Cronologia neagra a carpelilor ucigase – din 5 in 5 ani am avut cate o tragedie de proportii!

carpeli

Ultimii 15 ani au tot incercat sa ne invete cate ceva despre respectul pentru viata, dar se vede treaba ca au esuat. Vrem nu vrem, ne plac al dracului de mult carpelile, improvizam viata fara prea mult succes si mergem inainte, cu capul spre urmatorul zid.

In 2010 ardea maternitatea Giulesti

La 16 august 2010, din cauza unei instalatii improvizate, a izbucnit un incendiu in sectia de prematuri (sectia de terapie intensiva), bilantul fiind sase bebelusi morti si cinci cu arsuri grave.

In 2015 ardea Colectivul

La 30 Octombrie 2015, 64 de persoane, in majoritate adolescenti, isi perdeau viata in Colectiv. Conform datelor existente, focul a fost provocat de catre artificiile folosite in timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic folosit pentru antifonare de pe un stalp al cladirii.

14 Noiembrie 2020 arde sectia ATI de la Spitalul Judetean Piatra Neamt

14 Noiembrie 2020 arde sectia ATI de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt, se pare ca din cauza unui scurt circuit provocat de o suprasarcina electrica. 10 pacienti internati aici sunt ucisi de sinistru, iar medicul de garda se lupta acum pentru viata. Autoritatile se balbaie ca de obicei, nimic nou sub soare. Politicienii ies cu declaratii sforaitoare. La urma urmei Romania va merge la vot peste cateva saptamani, iar cocotatul pe cadavre este pentru politicieni cel mai profitabil sport.

Ce se intampla acum? Ceea ce puteam anticipa, avand deja doua precedente. Se cauta vinovatii, s-a deschis o ancheta penala, lumea urla pe Facebook ca suntem omorati cu zile in spitale, autoritatile – care se sperie cam o data la cinci ani – verifica instalatiile electrice din spitalele din tara, preotii fac slujbe de pomenire a victimelor, iar politicienii… ei bine politicienii fac ceea ce au facut si anterior, in 2010 si 2015: capital politic. Va mai trece o saptamana, poate doua, si vom fi uitat, majoritatea, si tragedia asta. Mergem mai departe spre urmatorul dezastru, improvizand in continuare viata in Romania.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × four =