De La Cititori: Cum i-a “sechestrat” in case pe locuitorii unei strazi din sectorul 4 o spalatorie auto

spalatorie auto

Concret, este vorba despre zgomotul produs de o spalatorie auto de pe Drumul Binelui care ii forteaza pe cei care locuiesc in zona respectiva sa se izoleze in case, mai exact sa tina geamurile inchise aproape permanent. Situatia ne-a fost semnalata de catre C.P., cititor al site-ului nostru, care prezinta foarte clar in mesajul sau ceea ce se intampla, dar si ceea ce nu se intampla, atunci cand vorbim despre, ati ghicit, autoritati. Iata mesajul primit de la cititorului nostru, C. P.:

Va scriu in legatura cu o spalatorie auto in sectorul 4 care a obtinut autorizatie de constructie dupa ce in zona s-a ridicat un complex de locuinte. Este vorba de spalatoria aflata pe Drumul Binelui si care depaseste cu mult limita legala de dB/poluare fonica. Tot facem reclamatii pe la autoritati insa fara rezultat. Primaria sectorului 4 a raspuns ca acestia (cei de la spalatorie – n.r.) au facut singuri masuratori si sunt in legalitate“.

Acelasi cititor ne spune ca locuitorii din zona au ajuns la capatul puterilor si ca sperantele ca reclamatiile facute de ei sa gaseasca raspuns si rezolvare sunt minime, mai ales ca spalatoria de pe Drumul Binelui ar avea “asigurat spatele”, cum se zice prin cartier, “de un deputat” care se intampla sa fie …de la “PSD”.

CITESTE SI: De La Cititori: Capcane pentru rozatoare, lasate de izbeliste prin sectorul 4

Primaria refuza sa se deplaseze sa faca masuratori legale. Masuratorile au fost facute de cei de la spalatorie pe rand cu cate o pompa, nu toate in acelasi timp cum, de altfel, le folosesc. De asemenea au autorizatie pentru doua pompe, dar acestia folosesc patru (una improvizata in lateral unde spala autoutilitare), iar in fata spalatoriei se fac cozi de masini care ocupa trotuarele…”, ne mai spune cititorul nostru, care conchide:

“Autoritatile arunca responsabilitatea de la Garda de Mediu la politia comunitara (niste incapabili sa ia orice masura) care ne informeaza ca ei nu au aparatura necesara“.

Ce vor, de fapt, locuitorii din zona? Nimic mai mult decat sa fie respectata legea. Si, mai ales, sa fie aplicata legea. Intr-o prima faza ar fi de bun simt ca autoritatile sa realizeze masuratori CORECTE! ale nivelului de zgomot si sa constate daca cititorii nostri au dreptate sau nu:

Va rog daca puteti sa ne ajutati sau sa ne recomandati ceva in vederea obtinerii macar a unei masuratori corecte a nivelului de zgomot produs. Firma spala zilnic cu cate trei sau patru pompe simultan!!! Nu putem sta cu geamul deschis, nu putem sa trecem pe trotuar de coada de masini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × five =