Delta Vacaresti devine o gropa de gunoi. Primaria ridica un gard intre Delta si Calea Vacaresti

Delta Vacaresti

Una dintre comorile pe care le are Bucurestiul tinde sa devina un focar de infectie si crescatorie de sobolani. Nu o spunem noi, o spune primarul Sectorului 4, Daniel Baluta. Noi doar am citat cuvant cu cuvant. Si asta este realitatea, din pacate. Delta Vacaresti, desi a fost declarata oficial parc natural, se pare ca nu are parte de cel mai bun tratament nici din partea administratorului desemnat, dar nici din partea autoritatilor, din moment ce nimeni nu s-a gandit serios pana acum ca, fara o supraveghere permanenta, zona va ajunge, cu toata titulatura pompoasa care i-a fost atribuita de catre Ministerul Mediului, un fel de Glina nr. 2. Ce este de facut? Primaria de sector a gasit o solutie, insa tare ne e teama ca nu este cea mai potrivita, ci este doar cea mai la indemana.

Din ceea ce scrie primarul de sector pe pagina sa de Facebook, Delta Vacaresti a devenit “un loc frecventat de consumatori de droguri”,  “toaleta publica”, “groapa de gunoi”, “depozit de deseuri de la constructii”, “crescatorie de sobolani”. Adica, o adevarata nenorocire pentru locuitorii din apropiere, in special pentru cei de pe Calea Vacaresti.

Pe pagina sa de Facebook, primarul spune ca desi echipajele de politie locala patruleaza in aceasta zona, ziua si noaptea (mai ales noaptea, cica), anumite persoane continua sa depoziteze gunoaie in parc… Ceea ce intelegem de aici este ca politia locala este depasita un pic de situatie si, mai ales, ca drogatii, vagabonzii si cei fara bun simt nu se sperie deloc de patrulele legii.

Ce solutie a gasit primaria la aceasta situatie? Tot primarul de sector spune ca s-a inceput montarea unui gard care va separa Parcul Natural Delta Vacaresti de Calea Vacaresti si ca prin aceasta initiativa se incearca stoparea infractionalitatii in zona. Acum, intrebarea noastra, mai mult in gluma, e daca gardul este si electrificat(?), nu de alta dar nu credem ca solutia va functiona decat partial. Da, va opri anumite persoane sa depoziteze gunoaie pe spatiul Delta Vacaresti, dar nu va opri, in niciun caz, infractionalitatea din zona. Noi credem ca gardul, pe care il puteti vedea si in imagini, reprezinta doar o rezolvare partiala a problemei si ca solutia reala ar fi cresterea numarului de patrule de politie (nu doar de politie locala, ci si de politie nationala) in zona (daca tot nu se sperie nimeni de ei, macar sa fie mai multi…) si sanctionarea tuturor celor care sunt certati cu legea si cu bunul simt.

PS: singurul lucru cert pe care il va face gardul montat de primarie va fi sa ii amuze pe trecatori, pentru ca fiecare panou are cate-o caricatura reusita 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 + 16 =