Ce spuneti de o dezbatere pe probleme de transport si siguranta rutiera?

siguranta rutiera

Am scris de foarte multe ori pe Sectorul4LIVE despre problemele de siguranta rutiera, despre accidentele si tragediile care au avut loc pe soselele din sector, dar si despre deficientele infrastructurii de transport care, nu de putine ori, genereaza probleme grave precum cele de mai sus. Din pacate, probabil ca sirul stirilor de acest gen va continua dar, cu atat mai mult, acesta este un semn ca trebuie sa facem, fiecare dintre noi, ceea ce putem pentru mai limita numarul incidentelor rutiere.

Vorbim aici despre educatie si spirit civic. Si, de ce nu, despre civilizatie. In acelasi timp, stim ca cititorii nostri sunt interesati de rezolvarea acestor probleme, si spunem asta pentru ca de-a lungul timpului am primit sute de mesaje legate de diverse deficiente, multe punctuale, desigur, dar care formeaza, luate impreuna, un tablou pe care autoritatile nu au voie sa il evite. Noi consideram ca siguranta rutiera nu trebuie bagatelizata!

Stim ca s-au facut foarte multe schimbari in sector in ultimii ani, unele bune, altele mai putin inspirate. Cu alte cuvinte, e clar ca se poate mai bine, iar pasul asta poate fi facut chiar de catre locuitori, prin implicare civica. Asa ca revenim acum la titlul acestui material: ce spuneti de o dezbatere pe probleme de transport si siguranta rutiera in sectorul 4?

Este vorba despre un eveniment pe care organizatorii l-au denumit “Transportul si infrastructura urbana” si care are loc in data de 10 decembrie, incepand cu ora 18.30, la Nod Makerspace (Splaiul Unirii nr.160, langa statia de metrou Timpuri Noi), in sectorul 4. Intrarea este libera, desigur.

Cine sunt organizatorii? PLUS Sector 4, iar cei care vor raspunde intrebarilor locuitorilor din sector si, cel mai probabil vor propune si solutii la diverse probleme, sunt:

  • Vlad Voiculescu, candidat PLUS la Primaria Capitalei (expertiza in coordonare finantari proiecte infrastructura);
  • Costin Tatuc, specialist siguranta rutiera;
  • Razvan Pavel, presedinte motoADN;
  • Valentin Ciobanu, specialist autovehicule si infrastructura rutiera;
  • Simona Spataru, presedinte filiala PLUS Sector 4 si moderatorul dezbaterii.

Iata si cateva subiecte pe care se va concentra discutia: siguranta pietonala, prevenirea si reducerea numarului accidentelor, combaterea congestionarii traficului in oras, alternative de transport si “multe alte probleme asociate cu traficul greoi si haotic din Bucuresti”, dupa cum anunta organizatorii pe pagina de Facebook a evenimenului.

CITESTE SI: De La Cititori: Foto – accidente pe Soseaua Berceni din cauza semnalizarii necorespunzatoare a trecerilor de pietoni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × 1 =