Din toamna nu se va mai parca gratuit nicaieri in Bucuresti

Centrul Capitalei

Veste proasta pentru cei care obisnuiesc sa isi lase masinile pe domeniul public: din toamna, nu se va mai parca gratuit nicaieri, dupa cum avertizeaza Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea. 

“Avem întalniri la doua-trei zile cu Brigada Rutiera si cu Politia Locala si Administratia Strazilor tocmai in ideea de a contribui la fluidizarea traficului. Avem deja reiesite din aceste discutii zonele in care cetatenii nu au unde sa parcheze si nu din vointa lor incalca legea, dar si zonele in care exista parcari publice sau private, dar cetatenii prefera sa parcheze pe domeniul public, pentru ca nu este taxat. Incepand din toamna, aceasta a doua varianta nu va mai fi posibila, pentru ca acolo unde exista parcari publice sau private, in arealul respectiv, nu se va mai putea parca gratuit”, a declarat, recent, Gabriela Firea.

Din pacate, edilul nu a explicat si cum va fi pus in aplicare acest proiect de interzicere a parcarii pe domeniul public dar, cel mai probabil, soferii care nu vor respecta legea vor fi amendati de catre politia Rutiera, iar masinile le vor fi ridicate. Tot din pacate, cealalta fata a monedei normalizatii, respectiv crearea de locuri de parcare noi ca alternativa pentru posesorii de masini, intarzie, iar asta nu va duce decat la nemultumirea, pe buna dreptate, a celor care, totusi, sunt platitori de taxe in acest oras.

1 Comment

 1. mee

  August 2, 2017 at 9:42 am

  si daca respectiva parcare e plina?!

  oricum nu sunt locuri suficiente in Buçuresti… unde o sa-si parcheze oamenii masinile?

  la ce distanta de locul unde ai parcat trebuie sa fie parcare cu plata pentru a nu avea voie sa parchezi?

  se aplica si la parcarile pe strazi laturalnice, intre blocuri?

  daca pui o tzatza de la tzara sa conduca o capitala o sa transformi capitala intr-un grajd!

  masura nu este in esenta proasta, dar o sa fie extrem de prost implementata (Si modificata pe parcurs cum deja stim ca se face) si din nou unem caii inaintea boilor… inafara de universitate si unirii nu prea sunt zone in bucuresti cu parcari cu plata (mallurile sper ca nu se pun, ca acolo nu prea ai cum sa parchezi), deci masura inutila!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × one =