Revista presei: risc de dermatoza nodulara, solutii de dezinfectare diluate in spitale, scurgeri de informatii in dosarul Colectiv

sobolani

Agerpres: Romania este expusa riscului de dermatoza nodulara, dupa confirmarea a noua cazuri aparute in Bulgaria.

“Nouă cazuri de dermatoză nodulară contagioasă a bovinelor au fost confirmate în Bulgaria începând cu data de 14 aprilie 2016, boală pentru care România a fost indemnă până în prezent, dar la care țara noastră este expusă cu risc imediat, foarte crescut, având în vedere modul de evoluție al bolii în țara vecină, avertizează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).”

stiri.tvr.ro: Solutiile utilizate pentru dezinfectare in spitale au o concentratie mult mai slaba decat cea normala. Fiind mult diluate se explica si riscul contaminarii cu microbi intraspitalicesti. 

“După scandalul infecțiilor intraspitalicești, care au răpus mai mulți răniți din Colectiv, un angajat de la fabrica de dezinfectanți l-a contactat pe jurnalistul Cătălin Tolontan și i-a semnalat că rețetele soluțiilor nu corespund cu etichetele. Angajatul susține că a semnalat problema și conducerii, însă nimeni nu a luat nicio măsură. Dezvăluirile din luna decembrie au apărut însă abia acum, înainte ca Ministerul Sănătății să lanseze planul de combatere și control a infecțiilor nosocomiale.”

ziare.com: Procurorii vor sa afle de unde provin scurgerile de informatii in dosarul Colectiv.

“Scandalul a pornit de la informatiile din rechizitoriul dosarului Colectiv, facute publice de Digi 24 in acest weekend. Deocamdata, dosarul penal pentru scurgere de informatii este in rem, adica nicio persoana nu este suspectata, ci se face ancheta asupra faptei.

Potrivit procurorului general interimar, Bogdan Licu, ancheta ar fi fost afectata de aceste scurgeri de informatii, care nu ar reflecta adevarul din rechizitoriu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − five =