UPDATE: Reactia primariei in cazul celor doua gradinite din Sectorul 4 care au primit de la ANPC amenzi si notificari de parasire a spatiului!

vacanta

UPDATE: Pozitia oficiala a Primariei Sectorului 4

Primaria Sectorului 4 a reactionat, printr-un comunicat de presa, fata de informatiile publicate de catre ISMB, in legatura cu situatia celor doua gradinite din Sectorul 4.

Va prezentam in continuare, integral, comunicatul de presa:

“Având în vedere informațiile apărute în comunicatul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) cu privire la suspendarea cursurilor a două grădinițe din sectorul 4, Primăria Sectorului 4 face următoarele precizări:

 • Din punctul de vedere al Primăriei Sectorului, grădinițele (Grădinița Școlii Gimnaziale Avram Iancu și Grădința 101 Dalmațieni) îndeplinesc toate normele necesare funcționării în condiții de siguranță, întrucât pentru noi, siguranța copiilor este prioritatară. În clădirea în care acestea funcționează merg zilnic 421 de copii relocați din fostele sedii aflate în grad de risc seismic 1, clasa I. 
 • În momentul de față, Sectorul 4 se află în litigiu atât cu Direcția de Sănătate Publică București, cât și cu Oficiul pentru Protecția Consumatorului București, urmând ca în cel mai scurt timp, să fie clarificată poziția reprezentanților celor două instituții cu privite la speța de față. În fapt, procesele verbale emise de instituțiile sus-menționate în ideea suspendarii cursurilor în grădinițe au fost atacate în instanță, așa că aplicabilitatea acestora este suspendată de drept până la momentul în care un complet de judecată se va pronunța în cauză. 
 • Facem precizarea că la nivelul anului 2016, din cele 26 de clădiri în care funcționau grădinițe, un număr de 14 se aflau în grad de risc seimic 1, clasa I, ceea ce a dus la nevoia indentificării și amenajării unor spații temporare care să găzduiască copiii din aceste unități de învățământ în perioada lucrărilor. Menționăm că lucrările necesare consolidării și obținerii autorizațiilor de securtitate la incendiu nu se pot derula având în interior copii preșcolari.”

Doua gradinite din Sectorul 4 au primit de la Protectia Consumatorilor (ANPC) amenzi si notificari de parasire a spatiului unde isi desfasoare activitate temporar, conform unui anunt facut de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele doua gradinite vizate de masurile ANPC sunt Gradinita ”101 Dalmatieni” si gradinita afiliata Scolii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Sectorul 4.

Acestea au primit din partea institutiei de control amenzi de cate 10.000 de lei si notificare de parasire a spatiului in care functioneaza temporar.

Cele doua gradinite de stat functioneaza in prezent in cele doua spatii deoarece la sediile lor se efectueaza lucrari de reabilitare, iar ANPC sustine ca nu sunt indeplinite conditiile de functionare din cauza amplasarii lor la parterul unui imobil de locuinte.

“Gradinita afiliata Scolii Gimnaziale ‘Avram Iancu’ si Gradinita ‘101 Dalmatieni’ din Sectorul 4 au primit amenda si notificare de parasire a spatiului in care functioneaza”, se arata intr-o informare a ISMB.

Potrivit sursei citate, in baza documentelor primite de la cele doua unitati de invatamant, ISMB va face o solicitare in regim de urgenta catre Primaria Sectorului 4 pentru gasirea unei solutii.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect

ARTICOL IN ACTUALIZARE

Surse: ISMB via Agerpres

1 Comment

 1. Nicoleta

  februarie 18, 2020 at 7:13 pm

  Tot ce spune primaria legat de siguranta copiilor este o mare minciuna.
  Dedesubtul condominiului se afla o parcare NEautorizata ISU. Dezvoltatorul Vista Rezidential SA era obligat, pe baza avizului initial, ca la darea in folosinta sa obtina autorizarea. Cu siguranta primaria stia despre acest lucru in momentul inchirierii spatiilor dar s-au bazat pe neglijenta celorlalte servicii.
  Pe langa toate aceste lucruri, peretii din holurile de la intrarea in bloc au fost sparti fara acordul prorpietarilor direct afectati drept penru care PRIMARIA A EMIS ILEGAL AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE, spatiile respective avand initial destinatia de spatii comerciale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

13 + 14 =