A fost declarata oficial epidemie de gripa in Romania

epidemie de gripa

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca s-a constatat epidemie de gripa. Potrivit ministrului, circulatia intensa a virusului se va mentine si in luna februarie.

“Da, s-a constatat epidemie, avand a treia saptamana epidemica. Gripa evolueaza pe tot teritoriul tarii, chiar daca la intensitati diferite (…) Specialistii estimeaza ca aceasta circulatie intensa se va mentine inclusiv in februarie”, a afirmat ministrul.

Potrivit Sorinei Pintea, exista, totusi, si o veste buna pentru ca gripa care se manifesta in Romania in acest moment este mai putin agresiva decat cea din anii trecuti. “Din fericire, aceasta gripa este datorata unei tulpini care are forme usoare si medii de manifestare. Tulpina este inclusa in vaccinul achizitionat de catre Ministerul Sanatatii si in vaccinurile existente in Romania”, a mai spus ministrul, care a mai precizat ca au fost comandate suplimentar 30.000 de vaccinuri pentru populatia cu risc, acestea urmand sa fie distribuite in tara incepand de maine.

Va reamintim ca, in ultimele trei saptamani, in Romania au fost inregistrate 54 de decese cauzate de virusul gripal.

Legat de situatia din scoli in contextul declararii epidemiei de gripa, respectiv o  posibila decizie de suspendare a cursurilor, ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, afirma ca asteapta recomandari de la Ministerul Sanatatii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seventeen − thirteen =