Habar n-aveti cat de bine stam cu serviciul de salubrizare in Sectorul 4! Gunoiul de pe strazi este o iluzie

gunoi

Daca e sa aruncam o privire pe planurile si strategiile Primariei Sector 4, ar trebui ca lucrurile sa zbarnaie si alta nu. Daca nu stiati, Sectorul 4 are o strategie de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciului de salubrizare si chiar si un regulament care se refera strict la organizarea si functionarea aceluiasi serviciu.

Iar in aceste doua documente stufoase am gasit si cateva elemente cel putin interesante, mai ales daca le raportam la realitatea crunta din teren. Adica la calitatea actului de salubrizare. Ceva mai jos puteti vedea cat de frumos suna teoria celor din primarie, mai ales cand ni se povesteste de responsabilitatea pe care o are administratia locala fata de sanatatea publica. Asta in conditiile in care  realitatea, si nu povestile de pe site-ul primariei, arata dezgustator, cu mormane de gunoaie stranse peste tot prin sector, in lipsa unui prestator serios al serviciului de salubrizare.

Daca ati ratat articolul nostru in care explicam cum s-a ajuns ca in Sectorul 4 ADP-ul sa faca salubrizare de “tranzitie”, va invitam sa il cititi AICI.

Vedeti Strategia locala cu privire la dezvoltarea si functionarea pe termen mediu si lung a serviciului de salubrizare pentru sectorul4 al Municipiului Bucuresti.

Am extras din documentel amintite mai sus, doua detalii care ni se par extrem de importante:

 1. Conform Ordinului nr,. 119/2014 al Ministerului Sanatatii, frecventa de colectare a deseurilor menajere se realizeaza astfel:

In anotimpul cald (1 aprilie – 1 octombrie)

 • zilnic, din zonele centrale si de la unitatile de alimentatie publica, unitatile sanitare cu paturi, gradinite si crese;
 • la cel mult 2 zile, din celelalte zone.

In anotimpul rece (1 octombrie – 1 aprilie)

 • la cel mult 3 zile, din toate zonele.

Bun, ati citit ce scrie mai sus? Degeaba, pentru ca in niste flyerele trimise de primarie locuitorilor din Sectorul 4, saptamana trecuta, suntem anuntati clar ca “Programul de ridicare a gunoiului menajer va fi conceput in cel mai scurt timp”.

gunoi flyer

Prin urmare, Ordinul Ministerului Sanatatii NU este respectat in acest moment!

Ce obligatii are primaria fata de populatie?

 1. In alt document pompos, Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare pentru Sectorul 4 al Municipiului București, gasim principiiile pe baza carora se organizeaza si functioneaza serviciul de salubrizare – in principiu, pentru ca un realitate va invitam pe dumneavoastra sa bifati ceea ce considerati ca are corespondent in realitate!
 • protectia sanatatii populatiei;
 • responsabilitatea fata de cetateni;
 • conservarea si protectia mediului inconjurator;
 • asigurarea calitatii si continuitatii serviciuliu;
 • tarifarea echitabila, corelata cu calitatea si cantitatea serviciului prestat;
 • securitatea serviciului;
 • dezvoltare durabila.

Toate aceste pretentii frumos insirate de functionarii din primarie si asumate, nu-i asa, de responsabilii institutiei, in frunte cu primarul Daniel Baluta, nu fac altceva decat sa arata cat de departe este realitatea de ceea ce viseaza cei din administratia locala a Sectorului 4.

Cert este ca urmeaza o perioada cu probleme imense in ceea ce priveste serviciul de salubrizare, iar in cel mai bun caz acestea ar putea sa se amelioreze in vreo doua saptamani, asta daca primarul de Sector 4 se tine de cuvant. Va reamintim ca intr-un interviu acordat Hotnews saptamana trecuta, primarul de la 4 spunea: “va fi o perioada de doua saptamani destul de neplacuta, care ii va ingrijora putin pe oameni”. Ingrijorarea de care vorbeste primarul este de fapt o stare de nervozitate a locuitorilor din Sectorul 4, asa cum nu am mai vazut pana acum la adresa vreunui primar. Probabil ca edilul Baluta nu isi da seama, dar locuitorii sectorului 4 incep sa se gandeasca sa-i faca o surpriza de proportii. Sectorul4LIVE a primit foarte multe mesaje de la oameni care sunt hotarati sa isi duca gunoiul in curtea primariei, daca situatia nu va fi rezolvata.

4 Comments

 1. mee

  April 12, 2017 at 9:06 am

  ma alatur protestului cu gunoiul in fata primariei…
  o sa incerc sa pun cat mai la vedere deseurile cainelui si pisicilor 😀

 2. georgeta

  April 12, 2017 at 2:00 pm

  cea mai proasta idee sa platim gunoiul la taxe si impozite , iara se vor forma cozi interminabile ca pe vremea lui Ceausescu !!! Cum vor platii oamenii batrani cu handicap ,ne transportabili si singuri !!! De ce nu a facut Primaria sector 4 contract direct cu fiecare Asociatie de Proprietari ??? O idee tare proasta care ar fi trebuit sa aiba o dezbatere publica inainte de adoptare !!! Ne-am saturata sa ia unul o deciziu pentru sute de oameni , voi sunteti platiti ca sa lucrati pt noi nu noi sa va servim interesele voastre !!! RUSINE RUSINE RUSIBE

 3. Rodica

  April 13, 2017 at 11:06 am

  Dincolo de faptul că e mai dificil să încasezi de la fiecare în parte decât de la o asociație cu câteva zeci sau sute de persoane, noi cetățenii nu avem contract nici cu primăria nici cu firma de salubritate deci pe cine tragem de mânecă dacă nu suntem mulțumiți de servicii?

 4. Alina

  April 21, 2017 at 1:20 pm

  Domnule primar , unde sunt noile containere pt recliclabile?
  S-a reziliat contractul cu vechea firma, bun, dar in locul lor nu era normal sa apara altele de la noua firma ???? Am ajuns sa le pun in masina sa le arunc in alte sectoare ??? Numai la noi se poate intampla asa ceva !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 + 5 =