Bucurestenii, in pericol sa ramana fara apa calda! ELCEN decide daca sisteaza sau nu agentul termic

ELCEN

De aceasta data, nu este vorba despre vreo avarie prin retelele RADET-ului, lucrurile fiind mult mai grave si mai serioase. Datoriile neplatite de catre RADET celor de la ELCEN sunt motivul pentru care tot Bucurestiul ar putea sa ramana fara apa calda.

Potrivit unui comunicat de presa remis MEDIAFAX, creantele curente neincasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadenta de 90 de zile depasita.

In aceste conditii, anunta sursa citata, administratorul judiciar ELCEN Sierra Quadrant va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN, urmand ca acestia sa decida daca ELCEN va sista livrarea agentului termic catre RADET.

“Din pacate, in ciuda nenumaratelor apeluri la responsabilitate transmise de compania noastra, atat in intalnirile si corespondenta oficiala cu PMB, cat si in comunicarea publica, oficialii PMB au continuat sa abordeze cu indiferenta situatia dramatica a sistemului de termoficare”, se arata in comunicatul de presa.

 “Oprirea apei calde in Capitala este o masura extrema, pe care am incercat sa o evitam in permanenta. Am livrat agentul termic catre RADET, desi ELCEN nu era platita, sperand la nesfarsit ca doamna primar Gabriela Firea va intelege la un moment ca responsabilitatea ei numarul unu o reprezinta calitatea vietii cetatenilor. Se pare ca am fost niste naivi! Pentru ei, cetateanul este o notiune abstracta. Concrete sunt doar donatiile pentru biserici, reclamele platite din bani publici la TV pentru niste companii de stat care toaca sute de milioane de lei lunar, excursiile pentru pensionari si alte astfel de actiuni. Dupa ce au distrus si falimentat RADET, ELCEN a devenit noua lor tinta. Este imposibil pentru o companie aflata deja in insolventa sa presteze servicii pe gratis, acumuland datorii la randul ei catre furnizori si privand creditorii de sansa recuperarii creantelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN sa opreasca livrarea apei calde in maximum o luna este destul de mare.”, a declarat Ovidiu Neacsu, partener fondator Sierra Quadrant.

SURSA

CITESTE SI: 387 de blocuri din Sectorul 4, fara apa calda pana pe 7 septembrie! Anunt RADET

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × two =