Fara aprobarea rapida a planului de investitii in ELCEN, Bucurestiul va ramane in cativa ani fara apa calda si caldura

ELCEN

Libertatea a intrat in posesia unui raport realizat de catre specialistii ELCEN si in care se avertizeaza asupra pericolului ca Bucurestiul sa ramana fara capacitatile de productie de agent termic in cativa ani.

RADET si ELCEN sunt doua companii de stat interdependente, fara de care sistemul centralizat de termoficare nu poate exista. Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca ambele entitati, aflate in subordinea Primariei Capitalei, se afla acum in insolventa, in vederea reorganizarii si aplicarii unor programe de investitii in regim de urgenta. Readucerea pe linia de plutire a fostilor colosi inventati in comunism nu este deloc o sarcina usoara pentru administratorii judiciari ai celor doua companii.

Iar daca despre RADET am tot vorbit, fiind compania responsabila cu distributia agentului termic catre populatie, catre ELCEN ne-am indreptat atentia mai putin, desi aceasta companie este cea care produce, practic agentul termic. Un document obtinut si publicat in exclusivitate de catre jurnalistii de la Libertatea ne arata ca situatia ELCEN (Electrocentrale Bucuresti S.A.) este mai grava decat ne-am putea imagina si ca in lipsa unor investitii facute in regim de urgenta Bucurestiul va ramane fara apa calda si caldura in cinci ani.

CITESTE SI: Dupa modelul Radet, Elcen cere insolventa!

Documentul citat de catre Libertatea, de fapt un raport realizat chiar de catre cei de la ELCEN, spune clar ca fara investitii care au ca scop retehnologizarea termocentralelor vechi, in 2023 (adica peste cinci ani), Capitala  va ramane fara 90% din capacitatea de productie a energiei termice.

Potrivit declaratiilor lui Constantin Dobre, Directorul tehnic al Elcen, pentru Libertatea, “Exista un program de studii si investitii care trebuie pus in aplicare cat mai repede. Acesta trebuie sa faca parte din programul de reorganizare al societatii, deci Adunarea Generala a Creditorilor trebuie sa il aprobe. Daca nu va fi aprobat, atunci avem o problema. In cazul in care nu se fac aceste investitii, in 2023 Bucurestiul va ramane fara 90% din capacitatea de productie a energiei termice”

Vedeti mai multe detalii pe LIBERTATEA.RO

Sursa foto: ELCEN

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × five =