Doi barbati prinsi in flagrant – imediat dupa spargerea unei locuinte din Sectorul 4

flagrant

Politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au retinut, joia trecuta, doi barbati, in varsta de 28, respectiv 33 de ani, banuiti de savarsirea infractiunilor de talharie in locuinta, furt calificat si inselaciune, dupa ce au abordat victimele sub pretextul ca ar fi angajati ai unei companii din domeniul furnizarii de energie electrica. Flagrantul s-a petrecut in sectorul 4.

Potrivit comunicatului de presa al politiei Capitalei, cei doi barbati, in varsta de 28, respectiv 33 de ani, care au intrat in vizorul oamenilor legii din septembrie a.c., reuseau sa patrunda in imobile sub pretextul ca ar fi angajati ai unei companii cu obiect de activitate in domeniul furnizarii de energie electrica si trebuie sa citeasca contorul.

“Astfel, s-a procedat la supravegherea celor in cauza, la data de 7 octombrie a.c., in jurul orei 11.30, fiind observati imediat dupa ce au parasit in fuga un imobil din sectorul 4 si au plecat cu un autoturism. Politisti din cadrul Sectiei 14 i-au urmarit, prins si imobilizat, concomitent fiind preluat si un apel 112 prin care o persoana reclama savarsirea unei infractiuni de talharie dintr-o locuinta aflata in blocul supravegheat.

In urma probatoriului administrat s-a retinut in sarcina barbatilor comiterea unei infractiuni de talharie, constand in patrunderea in locuinta unei femei de 87 de ani, sub pretextul ca ar fi angajati ai unei companii cu obiect de activitate in domeniul furnizarii de energie electrica si, dupa simularea citirii contorului de curent, i-au solicitat unei femei, aflate in locuinta, sa le schimbe o bancnota de 200 de lei.

Ulterior, femeia l-a observat pe unul dintre barbati ca a sustras o suma de bani din geanta proprietarei, iar cand i-a atras atentia a fost agresata fizic, in acest fel reusind sa fuga din locuinta cu aproximativ 3.000 de lei.”, potrivit comunicatului de presa al DGPMB.

Din investigatiile efectuate a rezultat ca cei doi barbati ar mai fi comis doua infractiuni de furt din locuinta, prin acelasi mod de operare, ambele in sectorul 1.

Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 3, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, sub aspectul savarsirii infractiunilor de talharie, furt calificat si inselaciune, fata de cei in cauza fiind dispusa masura arestului preventiv. Totodata, sunt efectuate verificari in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestora, mai informeaza biropul de presa al Politiei Capitalei.

SURSA: DGPMB

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − 9 =