Gabriela Firea: cetatenii au cerut internet wireless in masinile RATB

RATB

Va anuntam ieri, pe pagina noastra de Facebook, ca Primaria Generala da unda verde pentru instalarea de echipamente de internet wireless in masinile RATB.

Astazi, avem si un comunicat oficial de la Primarie pe aceasta tema in care suntem informati ca cetatenii au cerut de fapt internet wireless in masinile RATB… Fara alte comentarii, va invitam sa cititi in continuare, integral, comunicatul citat. Concluziile va apartin.

Pentru imbunatatirea conditiilor in care calatoresc cetatenii cu vehiculele RATB, am decis sa demaram un proiect, care va fi derulat de Regie, prin care autobuzele, troleibuzele si tramvaiele sa ofere internet wireless gratuit pentru calatori. De asemenea, printr-un alt proiect de hotarare, abilitam Regia sa implementeze o solutie informatica prin care calatorii sa obtină informatii in timp real despre timpul de asteptare in statii pentru toate vehiculele RATB, precum si detalii privind traseele. Prin implementarea acestor doua solutii, vom face un pas important in directia alinierii serviciilor de transport public la standardele europene in materie.

CITESTE SI: S-a aprobat: Primaria Generala va cumpara 600 de autobuze, tramvaie si troleibuze noi pentru RATB

Mentionam ca au existat solicitari din partea cetatenilor pentru introducerea de internet wirless, mai ales pe traseele RATB utilizate preponderent de tineri, din zona institutiilor de invatamant sau zone de agrement, dar si pentru traseele lungi sau cele care asigura legatura cu Aeroportul Henri Coanda. Se considera ca aceasta masura poate avea un impact pozitiv asupra numarului celor care utilizeaza transportul in comun, obiectiv care ar duce la descongestionarea traficului si la reducerea poluarii.

In ceea ce priveste posibilitatea implementarii sistemului de informare a calatorilor in timp real cu privire la traseele RATB si timpii estimati de asteptare in statie, aceasta reprezinta una dintre etapele de inceput pentru dezvoltarea unui transport public modern si fiabil ce se bazeaza pe solutii SMART. Cu ajutorul acestui sistem, calatorii isi vor putea alege ruta convenabila, beneficiind si de informații suplimentare referitoare la timpul estimat de asteptare a mijloacelor de transport.

Proiectul privind introducerea de ‘internet wirless pentru calatori in vehiculele RATB’ a fost votat cu 35 de voturi pentru, 8 abtineri si 2 voturi impotriva. Au votat pentru 21 de consilieri PSD, 8 PNL, 4 ALDE si 2 PMP, iar de la grupul USB au fost 2 voturi impotriva si 8 abțineri.

Proiectul privind posibilitatea implementarii pe flota de vehicule RATB a unui sistem de informare a calatorilor a fost votat cu 45 de voturi pentru si 2 abtineri. Au votat pentru 21 de consilieri PSD, 8 PNL, 4 ALDE, 3 PMP, 9 USB. S-au abtinut 2 consilieri USB.” – Serviciul pentru Relația cu Mass-Media.

Sursa: PMB

3 Comments

 1. mee

  January 31, 2017 at 10:53 am

  parcu auto nou, masini curate, orar bine stabilit si respectat si asta s-au cerut…
  da noi incepem cu wifi….

  a da … si s-a mai cerut in general descongestionarea traficului…. nu a promis tovarasa ca rezolva problema traficului in 6 luni?! au vrecut vreo 8!

 2. Andrei

  January 31, 2017 at 1:44 pm

  Mars fa am nelimitat nu o sa stau pe netul tau de cacat! Trebuie sa avem masini curate care sa vina la timp. Stai o gramada la unirii la 104 si te inghesui daca reusesti sa te urci. Internet ne trebuie? Am vazut ca voi la PSD o bagati pe asta “AU CERUT OAMENII” La fel si Baluta cu desfiintarea gratarelor…asa au cerut oameni…BAI SA FIE!

 3. OABCEA TEODOR

  February 1, 2017 at 8:14 pm

  VREM SA CALATORIM CIVILIZAT, NU IN INGHESUIALA SI IN FRIG! ESTE GER AFARA IAR AUTOBUZELE RATB ( FAIMOASELE MERCEDES ) AU GEAMURILE INGHETATE IN INTERIOR, SCAUNELE SUNT BOCNA! NU VA E RUSINE?! IARNA NU DAU SOFERII CALDURA IAR VARA ” NE PARE RAU, INSTALATIA DE AER CONDITIONAT NU FUNCTIONEAZA”! NU MAI REDUCETI PARCUL AUTO SAMBATA, DOAMNA PRIMAR! OAMENII LUCREAZA SI SAMBATA LA FEL CA IN RESTUL SAPTAMANII! PE CE LUME TRAITI? ATI CIRCULAT VREODATA SAMBATA DIMINEATA, LA ORA 5.30 CU RATB, D-NA. PRIMAR GENERAL? ATI ASTEPTAT VREODATA SAMBATA UN MIJLOC DE TRANSPORT IN COMUN, D-NA. PRIMAR GENERAL? VORBITI DE WI-FI IN MIJLOACELE RATB? DE CE NU VORBITI DESPRE INUMANELE CONDITII IN CARE CIRCULA SI SE CIRCULA CU RATB-UL?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × four =