Gabriela Firea convoaca un comandament de iarna – meteorologii emit un nou cod

meteorologii

Vremea se dovedeste mai mult decat capricioasa. Meterologii au emis un nou cod galben pentru Capitala, in aceasta dimineata, dupa ce intr-un interval de doar 24 de ore fenomenul freezing rain (ploaie inghetata) a cam dat peste cap traficul din Capitala si a trimis la spital peste 30 de persoane care au suferit diferite fracturi.

Vorbim doar despre Bucuresti, unde serviciul de Ambulanta a primit nu mai putin de 1400 de apeluri, dintre care 800 au fost incadrate la cod rosu si galben de interventie. Potrivit declaratiilor managerului Ambulantei Bucuresti, Alis Grasu, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 1.416 apeluri, dintre care 798 au fost urgente de cod rosu si cod galben, scrie B365.ro. 33 de persoane au cazut pe strada din cauza poleiului si au suferit diverse traumatisme (in principal fracturi si entorse). Inutil sa mai spunem ca de aceasta data autoritatile chiar au fost luate pe nepregatite, desi prognoza meteorologilor, disponibila oricui inca de saptamana trecuta, arata clar ca in Bucuresti vom avea de-a face cu fenomenul de ploaie inghetata. Pe romaneste, autoritatile au dat-o-n bara din nou. Trotuarele din Bucuresti sunt inca patinoare numai bune sa iti rupi picioarele daca te aventurezi sa iesi din casa, iar pe foarte multe strazi si artere inca nu s-a dat cu “sare”. Mai mult, meteorologii au emis, luni dimineata, o noua informare de precipitatii, sub forma de lapovita si ninsoare, polei si vreme deosebit de rece, valabila pana maine seara (marti – 20 martie), orele 21.00, dupa cum scrie si Adevarul.

CITESTE SI: Scoli inchise luni si marti in Bucuresti din cauza Codului Portocaliu de ger si ninsoare viscolita

Comandament de iarna la Primaria Capitalei (UPDATE)

Ieri si azi (duminica, luni, n.r.) am actionat cu totii pentru a indeparta pe cat posibil fenomenele meteo pentru a se putea circula, pentru ca toti cetatenii sa fie in siguranta, sa se poata ajunge, chiar daca mai greu, la spitale, scoli, la institutiile publice. Asa vom actiona si in continuare. Suntem organizati pentru ca ne asteapta o saptamana destul de dificila. Cetatenii din Capitala pot sa sune la numarul gratuit 0800800868 pentru toate solicitarile pe care le au. Vom raspunde cu promptitudine, ca de fiecare data“, a declarat primarul General in cadrul comandamentului convocat pe PMB.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 + 16 =