Gabriela Firea: “Consider strigatoare la cer demagogia PNL privitoare la situatia RADET”

Companiei Municipale

In timp ce consilierii generali ai Opozitiei afirma ca situatia RADET s-a inrautatit foarte mult in actualul mandat la PSD, Gabriela Firea replica dur si ii acuza pe liberali de demagogie si ipocrizie. Din pacate pentru oamenii care sunt conectati la sistemul centralizat de termoficare al Bucurestiului, razboiul politic din Consiliul General nu va aduce vreo rezolvare a situatiei RADET si, prin urmare, nici caldura in apartamente.

Recent, consilierii liberali din CGMB, atrageau atentia ca pierderile RADET au ajuns la un nivel de neconceput si afirmau ca vinovatul principal pentru aceasta situatie este primarul Capitalei, Gabriela Firea. Am scris despre acest subiect nu cu mult timp in urma, iar cei care au ratat articolul il pot citi AICI.

Ieri, a venit si replica Gabrielei Firea la acuzatiile pe care i le aduc consilierii din PNL:

            „Consider strigatoare la cer demagogia PNL privitoare la situatia RADET, în condițiile în care acest partid a deținut controlul total asupra acestei regii în ultimii 10 ani înainte de mandatul meu, timp în care au asistat pasivi, sau poate chiar activi, la degradarea sistemului de termoficare din București și la acumularea datoriilor istorice către ELCEN. Știm cu toții că sunt probleme în rețea, dar cred că oricine intelege ca nu aveam cum să fi rezolvat în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluție încoace. Încă din primele luni de mandat am luat decizia de a unifica producția și distribuția energiei termice în București. În multe alte orașe din țară centralele au fost preluate gratuit de către administrația publică locală, iar noi nu reușim, iată, să le preluam nici cu bani, deși am făcut toate diligențele necesare de 2 ani.

Înțeleg nemulțumirea, pe deplin justificată, a celor care nu au căldură sau apă caldă în apartamente dar nu-i pot amăgi, așa cum o fac politicienii lipsiți de responsabilitate din Opoziție, că există soluții miraculoase care să rezolve peste noapte, sau peste vară, problemele din sistemul de termoficare. Pot să le promit însă că ne vom ține cu maxima seriozitate de planul de reabilitare a acestui sistem pe care l-am început deja și că, în următorii ani, vom fi din ce în ce mai puține probleme”, se arata in comunicatul de presa.

Potrivit PMB, “Primaria Capitalei investeste constant in sistemul de termoficare al Municipiului Bucuresti, o serie de proiecte fiind deja realizate, altele sunt in derulare sau in diferite etape pregatitoare.”

Ce spune USR: “În cazul RADET, Gabriela Firea minte prin omisiune!”

Uniunea Salvati Romania (USR) sustine, printr-un comunicat de presa publicat de Agerpres, ca in cazul RADET “Gabriela Firea minte prin omisiune”:

“Gabriela Firea minte prin omisiune! Cu siguranţă că problemele RADET sunt vechi şi că toate partidele care au condus Capitala până acum îşi împart în mod egal vina. Însă perspectiva colapsului sistemului de termoficare este ceva nou şi este legată în mod direct de mandatul actualului primar general.”, potrivit comunicatului de presa pe care il puteti citi integral AICI

Sursa: PMB / USR via Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 + 9 =