Dupa Delta Vacaresti acum avem si Cascada Vacaresti

cascada Vacaresti

Nu este o gluma, dar nici nu vorbim despre o cascada in adevaratul sens al cuvantului. Un consilier general afirma ca pierderile de apa fierbinte din tevile RADET formeaza adevarate cascade subterane care ar afecta solul si chiar si cladirile. Ghiciti ce. Una dintre “cascade” s-ar afla chiar in Sectorul 4, in zona Vacaresti…

Ciprian Ciucu, consilier general PNL, a declarat recent, pentru ProTV, ca apa fierbinte poate sa afecteze, in zonele unde se produc avarii foarte mari, stabilitatea solului.

“Este o problema in zona Vacaresti unde s-a format chiar o cascada in sensul ca sunt 2 diferente de nivel unde pica apa si de la 10 metri”, potrivit lui Ciprian Ciucu, citat de ProTV.

Jurnalistii au cerut insa si parerea celor de la RADET care spun ca nu poate fi vorba de cascada in Vacaresti, aceasta zona fiind una mlastinoasa. Mai mult, reprezentantii RADET afirma ca infiltratiile nu sunt o consecinta a avariilor din reteaua de termoficare si ca apa calda care se pierde pe traseu ajunge, in proportie de 97% in canalizarea orasului.

Pana una alta, consilierul PNL are dreptate totusi atunci cand vorbeste despre pierderile imense ale RADET. Acestea ar fi de 2.000 de tone pe ora, dupa cum informeaza si TVR.  Altfel spus, vorbim de echivalentul a 170.000 de euro, pierderi pe zi.

Dincolo de realitatea crunta si de situatia foarte grea a RADET, ne-a amuzat destul de mult ideea ca dupa ce Ceausescu ne-a lasat Delta Vacaresti, politicienii de azi ne prezinta Cascada Vacaresti. Mai ales ca din partea RADET ne asteptam la un gheizer, ceva, nu la “ditamai” cascada.

Surse: ProTV / TVR

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × one =