Garda de Mediu a amendat primariile din Bucuresti cu doua milioane de lei!

mediu

Garda Nationala de Mediu a anuntat, pe pagina de Facebook a institutiei, ca a aplicat amennzi cumulate de doua milioane de lei primariilor de sector din Bucuresti, in interalul 2020-2021. Primaria Sectorului 4 a primit 3 amenzi de cate 65.000 de lei, insa recordul la sanctiuni il detine primaria sectorului 1, cu 4 amenzi in valoare de 267.500 de lei, dupa cum anunta Garda de Mediu.

Iata comunicatul Garzii de mediu:

“2 MILIOANE DE LEI, SUMA AMENZILOR APLICATE DE GARDA NAȚIONALĂ DE MEDIU, LA NIVELUL CAPITALEI, PENTRU CALITATEA AERULUI ŞI GESTIUNEA DEŞEURILOR

În perioada 2020 – 2021, Garda Națională de Mediu a efectuat o serie de controale la nivelul administrației locale a Municipiului București, precum și la operatorii de salubritate, controale care au vizat calitatea aerului și gestionarea deșeurilor din Capitală.

În timpul acestor controale, au fost constatate mai multe neconformități legate de nerealizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), lipsa constituirii și actualizării registrului spațiilor verzi, realizarea de construcții fără deținerea actelor de reglementare privind protecția mediului, tăieri neautorizate de arbori, respectiv nerealizarea măsurilor dispuse de comisarii GNM în timpul controalelor anterioare. Neregulile constatate au condus la aplicarea mai multor sancțiuni, atât Primăriei Municipiului București și Primăriilor de Sector, precum și operatorilor de salubritate cu care primariile respective au incheiat contracte de prestări servicii.

Astfel, în perioada menționată, comisarii GNM au aplicat Primăriei Generale a Capitalei 3 amenzi, însumând 115.000 lei, pentru nerealizarea Planului Integrat de Calitate a aerului și lipsa Registrului spațiilor verzi.

De asemenea, primăriile de sector au fost sancționate de Garda Națională de Mediu după cum urmează:

  • Primăria Sectorului 1 – a primit 4 amenzi, în valoare totală de 267.500 lei pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Totodată, operatorul de salubritate care are contract de prestări servicii cu această primărie a fost amendat cu 100.000 lei pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.
  • Primăria Sectorului 2 – a primit 3 amenzi, în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și neîndeplinirea măsurilor impuse de GNM. Totodată, operatorul de salubritate cu care Primăria Sector 2 a încheiat contract de prestări servicii a primit 3 amenzi, în valoare totală de 115.000 lei, pentru depozitarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate și pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu.
  • Primăria Sectorului 3 – a fost sancționată cu 6 amenzi, în valoare totală de 215.000 lei, pentru neîndeplinirea măsurilor PICA, realizarea de construcții fără autorizație de mediu, tăieri neautorizate de arbori și nerealizarea măsurilor impuse de GNM. De asemenea, operatorul de salubritate care deservește Sectorul 3 a fost a primit 9 amenzi, în valoare totală de 595.000 lei, pentru funcționarea fără autorizație de mediu, predarea deșeurilor la operatori economici neautorizați, lipsa prevenirii poluării atmosferei, nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu și nerealizarea măsurilor impuse de GNM.
  • Primăria Sectorului 4 – a primit 3 amenzi, în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Operatorul de salubritate care are contract încheiat cu primăria de sector a fost amendat cu 100.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.
  • Primăria Sectorului 5 – a primit 3 amenzi, în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Totodată, operatorul care deservește acest sector a primit 3 amenzi în valoare de 210.000 lei pentru nerealizarea măsurilor de salubrizare și funcționarea fără autorizație, pentru care a primit și o sancțiune complementară de sistare a activității.
  • Primăria Sectorului 6 – a fost sancționată cu 3 amenzi însumând 65.000 lei pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.

Însumate, toate aceste amenzi aplicate de comisarii GNM, în perioada 2020 – 2021, se ridică la valoarea de 1.977.000 lei.

Precizăm, că în perioada următoare, Garda Nationala de Mediu va continua acțiunile de control privind verificarea modului de realizare a măsurilor impuse administrațiilor publice locale și operatorilor de salubritate.”

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen + 8 =