Ghidul petrecerilor de 1 IUNIE din Sectorul 4: distractie si concerte in Oraselul Copiilor si Lumea Copiilor!

1 IUNIE

1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, va fi anul acesta insotita de o adevarata vacanta pentru parinti – cinci zile libere cu tot cu weekend (1 – 5 iunie) – motiv numai bun sa va ganditi din timp unde ii veti duce pe cei mici pentru a se distra. Din fericire, anul acesta inclusiv in sectorul 4 in Parcurile Oraselul Copiilor si Lumea Copiilor sunt organizate foarte multe concursuri, spectacole si concerte pe care nici cei mici si nici parintii probabil ca nu vor sa le rateze. Unul dintre motivele acestui maraton de distractie este si ca 1 Iunie a fost declarata si Ziua Sectorului 4 (in caz ca ati uitat, gasiti detalii in articolul nostru).

Vom incepe ghidul evenimentelor cu petrecerile din sectorul 4 (pentru ca am reusit sa obtinem orarul evenimentelor), iar la sfarsit gasiti si cateva sugestii pentru distractia de 1 Iunie in Parcurile Herastrau si Cismigiu.

Evenimente in sectorul 4 – patru zile de distractie ne asteapta in parcurile din Oraselul Copiilor si Lumea Copiilor, semn ca de aceasta data organizatorii chiar au pus umarul sa faca o treaba ca lumea, care se va traduce prin fel de fel de concursuri pentru cei mici si pentru parinti, piese de teatru, competitii sportive si concerte ale unor nume sonore din muzica romaneasca, precum Stefan Banica, Horia Brenciu, Alex Velea, Lidia Buble, Corina, Antonia si multi altii.

Evenimente in Parcul Lumea Copiilor

1 Iunie

 • 10.00 si 13.30 sunt programate competitii sportive (fotbal, baschet, atletism) si momente interactive cu publicul, respectiv concursuri la care poate participa oricine;
 • 13.30 – 14.00 – vor fi acordate premii pentru participantii la competitii;
 • 14.00 – 15.00 vor avea loc momente interactive cu publicul si  diverse concursuri;
 • Intre orele 15.30 si 22.30 pe scena din Parcul Lumea Copiilor vor urca Matteo, Trupa Piticul, actorii Teatrului Tandarica, grupul de copii de la Dinu Lipatti, Ada Cercel, trupa Freestyle, trupa de dans Bogdan Bolohan, Mellina, Lidia Buble. Seara va fi incheiata cu un recital al lui Stefan Stan.

2 iunie

 • 10.00 – 16.30 – DJ+M.C. –  Momente interactive cu publicul, concursuri, premii, iar la 16.30 va avea loc o demonstratie de judo a Clubului Sportiv Scolar Nr. 5;
 • 17.00 -22.00 – pe scena vor urca Ada Cercel, Trupa Do-Re-Mi, copiii de la Dinu Lipatti (muzica usoara), Tavi Colen &Emma, Andreea Balan.

3 iunie

 • 10.00 – 16.30 – DJ+M.C. –  Momente interactive cu publicul, concursuri, premii;
 • 16.30 – 22.00  pe scena din Parcul Lumea Copiilor vor urca Amet Alesia, orchestra copiilor de la Dinu Lipatti, trupa Freestyle, Diana Vasian, Simona Nae, Amna, Corina, iar seara se va incheia cu un recital al lui Horia Brenciu.

4 iunie

 • 10.00 – 15.30 – DJ+M.C. –  Momente interactive cu publicul, concursuri, premii’;
 • Incepand cu orele 16.00, scena va fi luata in primire de catre copiii de la Dinu Lipatti care vor sustine un recital de jazz si muzica usoara. Apoi vor urma Amet Allesia, trupa Freestyle, Ada Cercel, Anna Lesko, Miruna Popescu, Alex Velea si Antonia. Ultima seara a festivalului de 1 Iunie din Parcul Lumea Copiilor va fi incheiat cu un concert marca Stefan Banica si de un foc de artificii.

Evenimente in Parcul Oraselul Copiilor

Primaria de sector va organiza evenimente dedicate in special celor mici si in Parcul Oraselul Copiilor, intre 1 iunie si 4 iunie, zilnic, de la 10.00 la 20.00.

In fiecare zi vor avea loc aici ateliere de creatie, pictura pe fata, numere de magie, momente intercative cu publicul, muzica, dans si, bineinteles, concursuri cu premii.

parc3

Evenimente in Parcul Cismigiu – Cismigiul Copiilor

Cismigiul Copiilor, organizat prin Arcub, va transforma si in acest an aleile parcului Cismigiu intr-un spatiu al distractiei, cu provocari creative si ore intregi de amuzament. Cei mici sunt asteptati cu spectacole de dans, concerte sustinute de corurile de copii, jocuri, piese de teatru si reprize de face painting. Evenimentul va avea loc joi, 1 iunie, intre orele 11:00 si 21:00.

Gasca Zurli, spectacole in toate sectoarele Capitalei 

In premiera in acest an, evenimentului i se va alatura si Caravana Gasca Zurli, cea mai iubita trupa pentru copii din Romania. Gasca Zurli calatoreste cu ocazia Zilei Internationale a Copilului in tot Bucurestiul intr-o singura zi (1 Iunie), la bordul camionului multicolor care raspandeste muzica si veselie. Trupa de artisti va sustine cate un spectacol in fiecare sector al Capitalei. Caravana Gasca Zurli va porni din Piata Universitatii (din fata TNB) la ora 10:00 si va opri pentru reprezentatii in urmatoarele puncte:

 • Sectorul 1,  Parcul Floreasca, ora 10.30 ( b-dul Mircea Eliade)
 • Sectorul 2, Parcul National, ora 11.40 (strada Maior Ion Coravu)
 • Sectorul 3, Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)
 • Sectorul 4, Parcul Carol, ora 14.00 (Piata Libertatii)
 • Sectorul 5, Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Motoc)
 • Sectorul 6, Parcul Crangasi, ora 16.20 (Calea Crangasi)

Evenimente in Parcul Herastrau – Festivalul Copiilor

Cea de-a V-a editie a Festivalului Copiilor isi deschide portile in perioada 1-4 iunie, intre orele 10.00-20.00, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Evenimentul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3-12 ani si isi propune sa ii sarbatoreasca pe cei mici intr-un mediu distractiv si plin de veselie. Distractia celor mici va fi asigurata prin participarea la atelierele de confectionat coronite cu flori colorate, cusut gherghef, cusut modele pe carton prestantat, joben, mustata, evantai si buze.

Pe langa toate acestea, se arata intr-un comunicat al Primariei Generale, cei mici vor avea posibilitatea de a redescoperi frumusetea jocurilor de altadata, precum elasticul sau peretelul. Totodata, copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald si se vor distra la spectacolele de teatru, muzica, dans si magie. Tot in Parcul Herastrau, cei mici sunt invitati la o calatorie in timp, avand posibilitatea sa cunoasca farmecul Bucurestiului Interbelic. Atmosfera acelei perioade va prinde contur prin panouri reprezentative, masina de epoca, animatori pe picioroange, statui vivante, pictori, studio foto ambulant, flasnetar si Roata Norocului.

Calea Victoriei redevine pietonala pe 3 si 4 iunie (weekend)

Primaria Capitalei mai anunta ca, In perioada 3- 4 iunie, intre orele 10:00 – 21:00, bucurestenii sunt invitati sa participe la cea de-a doua editie a evenimentului “La pas pe Calea Victoriei”, unde se vor putea bucura de un traseu animat de o serie de activitati recreative, pe segmentul cuprins intre Piata Victoriei si Strada George Enescu. Calea Victoriei va deveni astfel un imens teren de joaca, dedicat Zilei Copilului. Nu vor lipsi de la aceasta editie nici atelierele de creatie, precum  “Atelierul de tobe”, “Atelierul muzical si cantecele copilariei”, “Atelier de realizat masinute din lemn”, “Atelier de realizat papusi din material textil”, “Atelier de hartie”, “Copacul cu dorinte” si coltul de picturi pe fata. Intregul traseu va fi animat de spectacole de teatru pentru copii, prezentate de Teatrul “Tandarica”.

1 Comment

 1. Andrei

  mai 31, 2017 at 4:08 am

  Pe locul Karting (unde avea băiatul lui Piedone afacerea) s-au făcut niste terenuri sportive, unele cu iarba artificiala, lumini etc. Au tras tare sa termine inclusiv duminica seara la 9. Sunt curios dupa zilele sectorului le preia un băiat deștept care sa le valorifice sau raman la liber?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − 2 =