Grabiti-va! La Palatul Copiilor incepe un “Proiect de prevenire a bullying-ului în școli — ‘O mână de prieteni'”

bullying

Proiectul de prevenire a bullying-ului in scoli realizat de DGASPC Sector 4 si 5, Asociatia Spring si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va fi lansat in premiera la Palatul Copiilor, astazi de la ora 12. 

In sala mica vor putea fi vizualizate 4 scurtmetraje. Ele au fost realizate in aceasta vara si vor constitui suportul pentru derularea proiectului in scoli.

” Vor participa copiii inclusi in proiect, precum si reprezentanti ai societatii civile. Proiectul ‘O mana de prieteni’ isi propune sa ofere societatii un model de interventie preventiva in care cazurile de bullying sa fie identificate in stadiul incipient, iar copiii cu potential victimogen sau criminogen sa fie sprijiniti, prin activitati de dezvoltare personala, sa adopte un comportament dezirabil cu normele sociale si scolare. Atat victima, cat si agresorul vor fi tratati din perspectiva nevoilor de siguranta proprii, plecandu-se de la premisa ca nimeni nu este rau, ci doar insuficient ascultat si ajutat sa se dezvolte pozitiv. Modelul de interventie interdisciplinara va fi apoi multiplicat la nivelul Capitalei.”, dupa cum scrie in comunicatul de presa emis de DGPMB.

CITESTE SI: Criminalitatea poate fi prevenita, incepand de azi

Acest proiect afce parte din “Saptamana prevenirii criminalitatii”, program ce a debutat ieri la Biblioteca Nationala a Romaniei in prezenta unor cunoscuti specialisti in lupta contra criminalitatii si angajati ai politiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twelve − 11 =