Primaria Sectorului 4 inchiriaza inca 3200 mp in Grand Arena pentru relocarea unor gradinite

Grand Arena

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, incheierea unui contract de catre Directia de Administrare a Unitatilor de Invatamant (D.A.U.I.) pentru inchirierea a 3.200 de metri patrati in Centrul Comercial Grand Arena Berceni. In acest spatiu vor fi relocate gradinitele in care se deruleaza lucrari de consolidare si modernizare, potrivit unui comunicat de presa al primariei de sector.

Conform sursei citate, spatiul din Grand Arena va fi inchiriat pentru o perioada de 6 ani, cu posibilitatea de prelungire cu inca 3 ani. Investitia necesara amenajarii spatiilor respective se ridica la valoarea de doua milioane de lei.

“Spatiul va fi utilizat si amenajat, astfel incat sa permita functionarea temporara a unitatilor de invatamant pe perioada in care se vor desfasura lucrarile de modernizare si consolidare. Urmare a negocierilor cu proprietarul centrului comercial, D.A.U.I. Sector 4 va beneficia de o perioada de gratie de 27 de luni, in care nu datoreaza chiria, urmand sa achite chirie doar pentru restul de 45 de luni. Avand in vedere perioadele de gratie in care D.A.U.I. Sector 4 nu va plati chiria, pretul real la expirarea duratei contractului de 6 ani va fi de 5,20 euro/mp/luna fara TVA, fiind un raport contractual avantajos, tinand seama de necesitatile si obiectul contractului”, se arata in hotararea Consiliului Local.

CITESTE SI: 7 gradinite din sectorul 4 vor fi consolidate si modernizate

Potrivit reprezentantilor DAUI, in sectorul 4 nu s-au mai facut investitii in gradinite de peste 28 de ani. 18 gradinite vor fi reabilitate si consolidate prin fonduri de la guvern, urmand ca alte 7 gradinite (alocate scolilor) sa fie reparate si modernizate din fondurile bugetului local.

Ceea ce este interesant e ca dupa finalizarea lucrarilor, spatiul inchiriat acum de catre administratia locala in Grand Arena, pentru relocarea unitatilor de invatamant amintite, va ramane cu destinatia de gradinita pentru copiii din sectorul 4. Motivul este supraaglomerarea unitatilor existente, dar si lipsa, chiar in zona mall-ului Grand Arena, a unor gradinite.

1 Comment

  1. Florentina

    februarie 28, 2019 at 6:57 am

    Buna seara! Va rog sa scrieti si despre conditiile inumane din noua gradinita inaugurata de domnul primar in GrandArena. Salile sunt de dimensiuni foarte mici , sala noastra are dimensiunea unei sufragerii al unui apt cu 2 camere, sala in care practic are trebui sa incapa 25 copii! Salilile nu au ferestre!!!!! Este normal un copil sa stea inchis intr o cutie fara sa vada luminica zilei 12 ore pe zi?????? Bineinteles ca nu avem alta varianta! Isi bat joc de copiii nostri!!! Nu mai zic 2 toalete cu cate 4 wc uri la 250 copii !!! Sau loc de joaca in aer liber??? Repet cum e posibil un copil sa stea 10 ore fara sa vada lumina zilei , inchis intr o cutie, fara ferestre!!!! Va rog investigati!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × two =