A doua gura de acces de la statia de metrou Tineretului, aproape gata

Tineretului

Dupa cel putin doua amanari, noua gura de acces pentru statia de metrou Tineretului ar putea fi inaugurata, in sfarsit. Nimic nu e sigur si nimic nu e oficial, dar din informatiile noastre statia de pe Dimitrie Cantemir, partea stanga – sens de mers spre Unirii – ar putea fi deshisa cam intr-o luna de zile. Lucrarile, insa, continua peste “drum”, unde se munceste la cea de-a treia gura de metrou Tineretului.

Primul termen de finalizare a lucrarii pentru realizarea celei de-a doua guri de acces la statia de metrou Tineretului a avut ca data august 2017. Din motive pur romanesti, finalizarea noii cai de acces, de pe bulevardul Dimitrie Cantemir a fost amanata.

Noul termen era stabilit pentru august 2018, dar iata ca timpul iar a lucrat impotriva bravilor muncitori romani, care au dat de greu, ba in subteran, ba aproape de suprafata, unde niste tevi si niste cabluri blestemate au dat cu proiectul Metrorex de pamant.

Asta pana acum, caci se pare ca, in sfarsit, una dintre cele doua noi cai de acces in statia de metrou Tineretului va fi gata. Sursele noastre afirma ca prin octombrie lucrarea va fi gata. Dupa cel putin doua amanari mari cat anul, nu stim ce si pe cine sa mai credem.

O sa spunem asa: macar sa termine treaba pana la sfarsitul lui 2018. Cum stau lucrurile in momentul de fata, vedeti in imaginile de mai jos:

De pe peronul statiei de metrou Tineretului se poate vedea ca scarile rulante si majoritarea finisajelor sunt finalizate – 

Si la suprafata lucrarile par aproape gata: si liftul din gura de acces sunt finalizate, iar ceea ce a mai ramas de facut este reasfaltarea trotuarului din imprejurimi – 

Daca acum un an de zile, cand am fost sa vedem stadiul lucrarilor de la Tineretului, pe panoul cu informatii legate de santier aparea data finalizarii proiectului, acum se pare ca nimeni nu se mai incumeta sa inainteze vreo data. Asa ca au decis sa stearga informatiile de pe panoul respectiv – 

Totusi, pe un alt panou, pozitionat ceva mai jos pe gardul santierului, exista o data de finalizare a lucrarilor, pe care probabil cineva a uitat sa o …stearga: decembrie 2017 –

Pe partea dreapta a bd. Dimitrie Cantemir (sens de mers spre Unirii) se lucreaza de zor la a treia cale de acces pentru statia de metrou Tineretului. Suntem foarte curiosi, la asta cam cat va tine santierul?

Daca nu au aparut alte “acte aditionale”, valoarea contractului pentru realizarea celor doua noi cai de acces in statia de metrou Tineretului este de 16.922.127,78 lei (fara TVA), adica vreo 3,8 milioane euro.

CITESTE SI: Cand vor fi gata cele doua noi guri de metrou din zona Tineretului si unde vor fi amplasate

2 Comments

 1. Mihaela

  May 8, 2019 at 9:57 am

  In sfarsit s-au finalizat lucrarile la ambele intrari de pe Dimitrie Cantemir. Insa, in continuare sunt cu lacatul pe usi si panglica care asteapta sa fie taiata … de 3 saptamani cel putin. Cand se prognozeaza ca vor fi date in folosinta?

  • administrator

   May 8, 2019 at 12:51 pm

   Cand scriam noi despre subiect (18 aprilie) asteptau …receptia 🙂 Vedem ca inca o asteapta. Deci doar ei stiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen + 4 =