IGSU a inceput testarea Sistemului de avertizare a populației – RO-ALERT

RO-ALERT

”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT” – daca primiti un astfel de mesaj pe telefonul mobil, nu va panicati pentru ca nu este cazul .  IGSU a inceput testarea Sistemului de avertizare a populației – RO-ALERT, iar asta inseamna ca s-ar putea sa primiti astfel de mesaje.

IGSU precizeaza ca testarea Sistemului de avertizare a populației – RO-ALERT – este absolut necesara si apeleaza la intelegerea cetatenilor pentru eventualul disconfort creat.

Sistemul de avertizare a populatiei “RO-ALERT”, care urmeaza sa fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si operatorilor de telefonie mobila, “va permite informarea rapida a cetatenilor aflati in zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurarii autoprotectiei in caz de urgenta majora”, potrivit unui comunciat de presa al IGSU.

Conform sursei citate, ulterior IGSU va stabili tipurile de risc si nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizata aplicatia. De asemenea, se vor cauta solutii tehnice pentru integrarea aplicatiei cu celelalte sisteme informatice utilizate de catre autoritatile care emit avertizari.

CITESTE SI: ANCOM, IGSU, STS si operatorii telecom vor dezvolta aplicatia Sistem Alert – avertizare inaintea situatiilor de risc major

Sursa: IGSU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eight − 4 =